tisdag 22 september 2009

Härligt med höst!

Åh vad härligt det är med lite höstvindar! Idag var luften lite klarare och det har blåst ordentligt här i Vaxholm! Löven har börjat falla vilket gör tjejerna överförtjusta. De har försökt kratta ihop lövhögar att hoppa i och har gjort stiliga lövkronor.

Jag och Fixa vi tränar på i både lydnaden och vallningen. Vi har nu anmält oss till ett par lydnadstävlingar i oktober. En liten statusrapport:

Fotgåendet: Tränger lite ibland, annars bra
Inkallningen: Ibland jättebra, ibland ställer hon sig innan kommando.
Rutan: oftast jättebra
Apportering och hoppet: Inga problem
Fjärrdirigeringen: Hon fusksätter sig ibland på typiskt bordercollievis. Inte så snyggt!
Platsliggning: Idag blev det platsliggning på klubben med en främmande Rottis. Det gick bra.

Idag var jag på WBKs träningskväll. Har inte tränat med mycket störningar sen innan vi tävlade ettan. Det gick hur bra som helst! Hon struntar fullständigt i de andra hundarna och är bara fokuserad på mig. Hon var hur duktig som helst ikväll, om än något för het.

Vi har tränat vallning nästan varje dag också, och det går åt rätt håll. Idag gjorde vi fålla för första gången. Det gick hur bra som helst! Vi hade nog lite flyt också, men det kändes riktigt bra! Vi fick in alla får på första försöket när jag stod vid grinden och sen fick Fixa ta ut dem helt själv.

Extra mår också bra förresten. Hon letar efter nedfallna äpplen i hela Vaxholm och rullar sig i bajs. Idag blev det kobajs. Trots nyshamponerad hund luktar nu hela huset ladugård! Extra är min springpartner. Ibland får Fixa följa men oftast är det bara vi. Extra tycker det är mysigt att vara själv med mig, men hon tycker att det är jobbigt att springa. När vi sprungit ett varv i spåret och jag börjar på nästa , så står Extra först kvar istället för att följa med. Hon hoppas väl att jag ska ändra mig eller nåt. Om Exta fick betämma skulle hennes dagar bestå av att bada och simma, käka äpplen, apportera och rulla sig i bajs. Lite mys i soffan säger hon inte nej till heller.

Tjingeling!

3 kommentarer:

Sandra och Aila sa...

Hejsan! Roligt att läsa om er träning, låter som att hon sköter sig utmärkt lilla sötnosen. Har du lust att träffas och träna på tisdag kväll i nästa vecka? Kanske på Väsby BK t.ex.?

Anonym sa...

Tack för senast, det var så kul att träna ihop.
Hälsningar Marie med Mitas

Ylva sa...

Jag har lyckats! att ramla i trappan och gjort illa benet så jag har inte kunnat valla på några dagar nu! Att man kan vara så duktig va? kram