tisdag 29 september 2009

Träning träning träning!

Jag läste i någon annans blogg om vilket glädjerus man kan få av ett riktigt bra träningspass. Jag har aldrig fått någon endorfinkick av att springa, som många menar att de får; men känslan efter ett riktigt lyckat träninspass slås nog bara av en riktigt lyckad tävling! Ett härligt träningspass med hunden det kan jag nästan bli hög av!

Jag har kanske varit på kurs eller på privatlektion för någon. Jag sätter mig i bilen och ska köra hem. Solen skiner, världen är vacker och det riktigt sprätter i kroppen. Jag känner mig sådär sprudlande glad och fylld av energi som jag minns att jag ofta gjorde  som liten.

Nu har några kallelser till tävlingar börjat dimpa ner i mailen och i brevlådan. Det ska bli så kul att tävla igen! Idag ska vi köra igenom tvåan tävlingsmässigt med bara belöning på slutet. Ska bli spännande att se hur det går. Jag är ju så dålig på att låta bli att belöna. Det blir för mycket och för ofta. Vilket leder till att hon blir lite överladdad när belöningen uteblir, men att hon skulle vissna, det behöver jag inte oroa mig för.

Förresten så ser jag att ungefär 25 stycken brukar kolla den här bloggen varje dag. Snälla ni som läser men inte brukar lämna någon kommentar, gör det ibland! Det är så kul att veta vilka ni är  och vad ni tycker om det jag skriver.

3 timmar senare: Genomkörningen av tvåan gick bra, det blev ingen ruta docj för jag hade glömt konerna hemma.

Fot: Kort fotgåeende med bra position, ingen trängning. lugnt röstberöm efteråt.
Läggande:   Snabbt och bra, iallafall en nia.
Inkallning med ställande: Gjorde min lilla handrörelse innan. Bra fart, helt OK stop. 
Apportering: Snabbt ut och in, bra gripande. Lite tugg när hon väntade på loss.
Hopp: Bra!
Fjärr: Belönade med bollkastning efter första skiftet.

Jag ansträngde mig att själv vara lugn och inte berömma för översvallande med rösten mellan momenten. Hon höll ihop fint och var bara lite galen;-) Love that dog!


Tjingeling!

11 kommentarer:

Beata sa...

Jag går in här och läser då och då, du skriver så trevligt!
Mvh Beata med Bella (steg 1)

Ylva sa...

Ja, jag vet att flera läser min blogg och aldrig kommenterar! All heder åt dig som lämnar en liten hälsning då och då. Det värmer varje gång. Åh, vad jag skulle vilja komma och titta när ni tävlar..men det får man väl inte...eller?

Katarina sa...

Nä Ylva, det får man inte;-)

Sandra sa...

Ha ha, jag vill också komma! Tror att jag och Ylva får göra en kupp :-)

Johanna sa...

Kam & tack för senast!

Anonym sa...

Ja, Sandra det gör vi!

Ylva sa...

Sa Ylva alltså?

Jenny sa...

Hej och tack för din kommentar! Hänger jättegärna med dig och Sandra!!
Om du vill så får du komma hit och leka tävling på vår lilla mini-träningstävling i helgen. Kolla in Vendelas blogg: fyrbent.blogspot.com

Eva Bluhme sa...

Eva & Briarden Aquila är några som brukar vara inne och läsa din blogg.
Hej Katarina, tycker det är så intressant och inspirerande att läsa din blogg. Tyvärr så är vi inte deltagare på någon kurs i höst men kör lite på egen hand. Aquila har haft himla otur, hon blev akut opererad för livmoderinflammation och har problem med magen till och från. Tyvärr ha vårt fokus varit hennes hälsa men jag hoppas verkligen att "lilltjejen" (ja, hon känns faktiskt liten ibland) ska få vara frisk så vi kan träna mera. Hon är verkligen duktig och har mkt driv och lust.Lycka till med tävlandet. Hälsningar Eva m Aquila :-)

Katarina sa...

Hej Eva!

Så trist att Aqilla varit sålig. Jag har försökt maila dig, men jag tror jag har fel mailadress. Maila gärna din nya adress till mig. Tack för din hälsning!

Anonym sa...

Hej Katarina, jag är en av dom anonyma läsarna! Jag gillar verkligen att läsa din blog, både kul och lärorikt. Hugo och jag har tagit en paus i kursandet nu, men vi kommer igen!!!
Hälsningar från grannfrun