tisdag 13 oktober 2009

Here we go again!

Vad det är härligt att ha klarat lydnadsklass två och kunna påbörja träningen inför trean och elit. Under Fixas första år började vi leka in vissa av momenten i de högre klasserna. Vittringsapprteringen, metallapporten och de svåraste skiftena i fjärrdirigeringen har vi smakat på lite. 

De senaste halvåret har fokus dock varit på den klass där vi närmast ska starta, så nu känns det roligt att fortsätta den tidigare träningen och se hur mycket som sitter kvar.
Idag har vi tränat metallaportering och skiftet från stå till sitt i fjären. Jag älskar den här delen av tränigen, nyinlärningen.  Att jobba  utan något kommando, utan bara pröva oss fram. Kul!

Vi har även hunnit med en snabbis ute hos fåren. Det blev ett lugnt, bra pass.  Fösning i skritt, och idag riktigt sög hon fast fåren med blicken. De flyttade sig fint för henne och jag höll mig ganska långt bakom.   

Lite drivning har vi också försökt oss på men det får jag inte till med de här fåren. Fåren springer som en inkallning till mig innan Fixa ens har börjat röra på sig. Idag band jag fast lite platspåsar på piskan som jag tänkte försöka skrämma fåren lite med, så de skulle hålla lite avstånd. Där stod jag och hoppade och viftade, tror ni de brydde sig?! De har för länge sen listat ut att jag är totalt harmlös.  Fixa var iallafall lite långsammare än tidigare i drivningen, men någon skritt var det ju inte.  Allt som allt blev det i allafall ett riktigt bra och effektivt pass.

Tjingeling!

5 kommentarer:

VIGGO o matte o Lukas sa...

Hihihihi,hahhah! Matte skrattar. Hon säger att du inte bara är duktig med Fixa, du skriver kul också! Undrar vad ngn som inte är så insatt skulle tänka...
Prövar oss fram, en snabbis ute hos fåren, fösning i skritt, platspåsar på piskan, ett riktigt bra och effektivt pass...
Nej nu rodnar vi nästan!
Äsch - matte är nog egentligen bara avundsjuk för att hon inte alls har den energi som du har och alltid utstrålar. Fast nu ska jag tjata lite på henne - jag vill också ha ekologisk entrecote!

Dags för kvällsprommis i ösregn. Jipppppi! Kikar in snart igen.
VIGGO

Katarina sa...

Hi, hi jag undrar allt vem det är som har snuskig fantasi!!
Kram till Harriet

Ylva sa...

Jojo, en snabbis hos fåren....
Med mina får funkar drivningen men inte fösningen, kan man korsa dem tror du och få ett lagom resultat? Hur som helst så hade Håkan redan tagit in fåren. Trist tycker jag men så är det. Så i morgon åker vi dit och hämtar fyra stycken men de behöver ju bo in sig lite. Snälla kom ändå och hälsa på oss och valla på mina små flickor lite senare. Kram

Ylva sa...

Fredag blir super. Är sååå glad för mina små flickor i hagen.

Helena Filipson sa...

Stort grattis till förstapriset!

Och tyvärr vet så väl hur det är att ha en hund som roas av jakt... i Cirrus fall rör det sig främst på koltrastar - då är uthålligheten stoor, skallet gällt och ihållande.