fredag 9 oktober 2009

Jävla hund!

På förmiddagen var vi och vallade tillsammans med Sofia och Tia. Vi tränade hämt och det gick bra. Jag ska försöka få med mig videokameran snart så ni får se vad vi håller på med. Nell var också med och lekte rätt snällt medan vi vallade.
Sen bar det av till mina föräldrar i Sättraby. Jag gav mig ut på en härlig cykelpromenad med hundarna längs en liten grusväg. Solen sken, och det var bara såå vackert. Plötsligt stod två råddjur mitt på vägen. NEEEJ skrek jag desperat. JOOO sa Fixa och stack efter dem i hundranittio.
Panik!!!! Fixas jaktskall försvann i fjärran. Helvetes jävla skit, jag ska döda henne när hon kommer tillbaks tänkte jag. Hjälp, bara hon inte blir påkörd av en bil, tänkte jag i nästa sekund.
Efter 20 minuter!!!!, kom en uttröttad Fixa vankande längs med vägen. Lerig, blöt, skamsen när hon fick syn på mig, och med tungan hängande ner till knäna.


Ja hörnni, nu är jag jättesur på hundhelvetet, hennes smaknamn dagen till ära. Snart ska jag ut en sväng igen med min snälla, lugna flat som jag kan lita på i ALLA lägen. Ja, och som ni förstår om ni har viltproblem med er hund då får ni gå kurs någon annanstans!

PS: Tack för alla trevliga kommentarer ni skrivit på sista tiden, de värmer!

Tjingeling!

7 kommentarer:

Ylva sa...

Ja, i det läget är det inte klickern man tänker på....20 minuter är låååång tid när hunden är borta. Vi hörs!

Jenny sa...

Stackars dig! Jag vet precis hur det känns och det är INTE kul.... (Min förra fick jag anmäla försvunnen till polisen.. Fick tillbaka honom 3 timmar senare, då han hade följt med en joggare hem sen han bestämt sig för att jaga klart..)

Förlåt för att jag skrämdes med att inte kunna den 12:e... Jag hade fått för mig att v46 då jag skulle på slakteri var i slutet på oktober så jag fick lite panik först när jag såg att det skulle krocka, men sen tog jag tag i det hela och praktiskt taget tvingade kursledningen att låta mig byta vecka. Viktiga buissness det här med kurs ju...:-) Nu har jag fått ok till byte med 99 % säkerhet! Ska bli så himla kul!

Agneta sa...

Nå, ja. Hundhelvete kommer hon nog inte att få heta särskilt länge. ;-) Men jag förstår paniken!! Huuu!

Harriet sa...

Tjoho!
Kan känna igen mig. Först denna jäkla ilska o irritation och sedan rädslan...och de blandade känslorna när voven sen väl kommer - lättnad först men också så arg (men har ju lärt mig att belöna när de väl kommer).
Du får ragga upp lite rådjur till fårhagen så kanske hon lär sig att valla in dem. Fyll på med lite harar så kan vi också komma o träna, ha, ha, ha. Vilken syn!
Åh vad kul om det blir lite film från hagen. Får vi komma o titta någon dag?
Fast hon är bra gullig din Fixa!

Anonym sa...

Usch vad läskigt! Skönt att allt gick bra ändå. Man blir ju så arg när sådant händer!

Hoppas vi ses någon gång framöver, vore så kul att träffa Fixa!

Katarina sa...

Harriet!

Du får gärna komma ut och titta på fåren. Ring mig så bestämmer vi en dag!

Eva sa...

Attans bananer det trodde jag inte om Fixa!! :o Förstår din frustration!!!