torsdag 22 oktober 2009

Safari!

Idag när jag var ute med hundarna så jag ungefär trettio vilda djur!  Först tänkte jag promenera genom en jättemysig kohage. Jag vände när jag såg att en vildsvinsflock bestående av femton djur hade tänkt likadant. Jag tycker vildsvin är rätt äckliga, och de kan ju tydligen vara aggressiva mot hundar.

Jag vände och gick åt andra hållet istället. Efter ungefär tio minuter såg vi en stor flock med råddjur betande på ett fält, cirka tio djur.  Fixa hade allt bra lust att jaga efter dem men hon lyssnade faktiskt på mig, och sen åkte kopplet på. Tur var väl det för en minut senare kom en älgko med två kalvar travandes över samma fält, cirka 20 meter ifrån mig. Då vände vi och gick till bilen.   Det är härlig med liv i naturen, men inte så avslappnande precis när man har en hund med viltintresse.  

Vildsvinen har blivit lite väl många tycker jag. När vi var hos fåren härom dagen bökade en stor flock alldeles i närheten av hagen. Tidigare samma morgon hade de varit inne på vandrarhemmets område, precis vid fårhagen och bara några meter ifrån byggnaderna.

Ibland är Fixa och Extra lite väl sällskapssjuka förresten. Vi har en väl inhägnad tomt för att hundarna ska kunna vara ute själva ibland. De vill aldrig vara ute! Inom fem minuter står de och gnäller och krafsar på dörren och vill in. Ibland vore det skönt om de kunde roa sig lite själva.

2 kommentarer:

Ylva sa...

Själv är jag dörädd för vildsvin...Hoppas att vi kan träffas nu i veckan (inga sjuka barn..) Kram

Emma sa...

Fy, jag också! Sett hemska skador dom gjort på hundar som kommit t jobbet - hemskt! Vad gör man omdom kommer? Går lugnt åt andra hållet eller panikspringer det fortaste man kan:) Hoppas jag skulle göra det första om jag såg dom! Hört att det finns massa i Ellboda skogarna - stämmer det? Hua.. Ses gärna nån dag sådu får se på megs framsteg (eller inte?!) med "pallen". Ons el tor fm? Eller kanske imorgon, mån em och det är trist väder? Är vädret ok ska jag och Katta ses vid DTBK med alla kidsen..du kanske vill ses där isf? Tänkte leka lite agility... Vi hörs!