lördag 24 oktober 2009

Sugen på en ny valp!

Idag har jag träffat ett gäng valpar på steg-1 kursen för första gången.  Flera superhärliga valpar. Jag blir såå sugen på en egen lite valpis när jag håller sådana kurser. Den första träningen är så rolig. Att bygga upp lek och föremålsintresse, att lära valpen reglerna för klickerleken. Och så roligt det är når valpen snappar upp det hela och börjar repetera ett visst beteende. Nr valpen väljer mig framför de andra kurshundarna. Vilken känsla.

Flera av valparna var jättehärliga. Jag älskar intensiva, framfusiga valpar, hellre lite för mycket energi än tvärt om.  Hoppas att deltagarna tränar duktigt och tar vara på sina valpars fina egenskaper.De flesta valparna var iallafall jätteduktiga på att leka med föremål, så de bådar gott för framtiden.

Nä, jag ska inte köpa någon till valp. Inte på mycket länge.  Jag har fullt upp med mina två egna  praliner. Men men kan väl få drömma lite. Närdet blir en ny hund så kommer det iallafall att bli en till BC. Jag är helt såld. Vallning är bara såå kul även om det är jättesvårt. Dessutom är Fixa en sån supermysig familjehund. Genomsnäll, älskar barnen, mild och glad och go fast med en jäkla fart helt enkelt.

Tjingeling!

4 kommentarer:

Harriet sa...

Tänk om man kunde vaccinera valparna så de var valpar lite längre liksom. Visst sjutton blir man sugen på en liten krabat när man ser dem. Men, men....
Som tonåring var jag ofta hundvakt åt just två bordercolli Tim och Tej. Jag promenerade stålt omkring med dem på gatorna i Vasastan där jag bodde. Undrar hur kul dem tyckte det var.
Klart du skall ställa upp med Fixa i vallningstävl - skulle det inte gå vägen är ni ju i alla fall en erfarenhet rikare, å det är ju alltid bra.
Kram från oss Hrariet o VIGGO o LUKAS

Sofia sa...

Nej, vad roligt att du skrev det här inlägget i redan i lördags, med tanke på mina funderingar igår!

Dina tankar fanns precis framför min näsa redan! :-)

Ylva sa...

Du kommer väl på onsdag nu då! Blir ju så kul när ni kommer..och flickorna är välkomna med om du vill. De kan vara med Uffe och Olivia när vi vallar. vi hörs!

Ylva sa...

Torsdag blir bra. Vill flickorna rida tror du?