tisdag 20 oktober 2009

Vallning!

Nu har vi varit hos Eva och vallat igen. Läxa till denna gång var att träna hämt.  Vi började med ett hämt utan någon uppvärmning först och Fixa gjorde det jättefint.  Alla hämt blev jättebra så det känns kul.  En vid fin båge så hon inte störde fåren . Hämten var ungefär 100 meter långa tror jag.

Idag var flocken lite större och bestod egentligen v två flockar, så fåren höll inte ihop så bra.  Fösningen gick väl sådär.. Läxa till nästa gång blir att träna fösning med mig i mitten. Nu har jag gått bakom Fixa när hon har föst.  

Nu skall här lagas 25:a och så ska jag kunna stå i mitten  när Fixa föser fåren längs med sidorna av 25:an.  Vi ska också träna bort handsignalerna på höger och vänster så hon förstår även när jag bara använder muntliga kommandon.

Vet ni vad jag tror att jag sa göra nu?  Jag ska anmäla mig till VPet i slutet av november i Skåne!! 
Känner jag mig inte redo när det börjar närma sig så kan jag ju bara strunta i att åka dit. Det vore allt kul att avsluta säsongen med att (förhoppningsvis) klara vallhudsprovet!

Tjingeling!

3 kommentarer:

Kung Knut sa...

Ja anmäl dig :)!!! Hade det varit VP idag hade ni fixat det galant!
BRA JOBBAT!!!

Ann sa...

Vad roligt att läsa, har förstås fått rapport från Eva också att det såg jättefint ut idag :) Anmäl bara, man måste ut och prova! Och jag tror ni klarar det galant!
Ha det gott
Ann

Ylva sa...

Ja vi väntar nog till i vår, jag och India. Känner mig inte redo än! Synd för det hade varit roligt att åka tillsammans. Vi syns väl på fredag va? /Ylva