söndag 1 november 2009

Mysig söndag!

Idag har vi passat på att ha det riktigt mysigt hela familjen. Framöver kommer jag jobba varje lördag och söndag fram till andra advent.

Morgonen började med att Nell och Peder bakade muffins till frukost. Sen bar det av till fårhagen.  Vi fixade med halm så de får det torrt och fint och så vallade jag med nya flocken för första gången.

Det gick jättebra. Vilken skillnad i fösningen. Nu kunde Fixa utan problem fösa flocken dit jag ville. Inte lika mycket dragnig till olika hörnor och inga tackor som hela tiden försökte springa till mig. Det här kommer bli toppen!  

Efter vallningen fick  Fixa stanna hemma och Extra följde med oss på höstmarknad vid Ulriksdal. Härlig promenad. Tjejerna shoppade för sina veckopengar och så åt vi lunch på trädgårdscafét. Där får hundar följa med in, rekommenderas varmt. Extra blev klappad av hur många som helst och jag såg faktiskt ingen som såg sur ut för att hon följde med in, skönt.  På vardagarna har de en underbar vegetarisk buffé som jag aldrig tröttnar på. Missa inte den!

Sen bar det av hem och  vi tittade på film tilsammans med tjejerna ,"Bee movie"; riktigt rolig även för vuxna faktiskt.  Till middag blir det varma mackor och efteråt ett lydnadspass med Fixa. Ikväll ska Peder och jag titta på någon ny film med Sandra Bullock, jag gillar henne.

Tjingeling!4 kommentarer:

Jenny sa...

Tack så jättemycket för din gulliga kommentar! Ser fram emot att få se er två också snart... Så roligt det ska bli!
Vilka tider är det som gäller den 12:e, vet du det? Bara så jag kan hålla fritt i schemat med tillräckligt stor marginal:)

Sandra o Aila sa...

Låter verkligen som en mysig söndag för er alla! Vad kul att det fungerar bra att valla på nya flocken.

Ylva sa...

Tack för de snälla orden i min blogg! Ibland är det faktiskt skönt också att tillhöra en liten klubb. Man kan växa till sig i lugn och ro på något vis. Vad kul att fösningen går bra, vår fösning är bara ....ja du vet! Hämten går bra och drivningen är medioker men denna fösning! Kan du komma torsdag eller fredag? Då kan du slutgiltigt bevisa för mig och India att våra får är fösbara, för det håller inte riktigt att skylla på dem, eller hur?

vilken underbar söndag ni hade...allra helst med muffins på morgonen! Kram!

Emma sa...

Hej!

Det var länge sen jag var på Ulriksdal! Dit måste jag snart igen! Sist tror jag var när jag mötte Peder där... Vi håller på med pallen fortfarande, försöker ta bort den nåt varje dag och se hur hon gör då, och mest snurrar hon framför mig - tror du sa att Fixa gjorde det också?! Känns lite som vi "fastnat".. Är ledig onsd och tor om du vill ses nåt? Ska förresten gå en"dirigeringskurs" för Eva Bodfäldt nästa helg, det ska bli roligt!''

Vi hörs och ses,måste komma och titta på nya fåren snart också!