onsdag 13 januari 2010

Bra träningspass!


Idag hade vi tredje utepasset i lydnad efter en period med bara inneträning. Jag har hittat en bra, uppplogad parkering som alltid är helt tom. Perfekt. Idag hade vi ett sånt där riktigt superpass.

Jag tog ut Fixa direkt från bilen och körde igång helt utan uppvärmning. Kort inmarsch på "planen". Ett fritt följ med stegförflyttningar och vändningar på stället med en lugn men rejäl godisbelöning efteråt. Det kändes bara såå bra! Hon trängde ingenting och var alert och koncentrerad.

Jag blev lite modig av det hela så jag testade en fjärrdirigering på fullt avstånd
(10 meter) med godisskål bakom Fixa. Hon gjorde skiftena helt perfekt!! Det var första gången vi körde på fullt avstånd, vilken hund jag har!! Hon har ju dock en väldig hjälp av godisskålen som ett slags ankare, så jag måste börja fundera vad jag ska ha för signaler för att förbereda Fixa för momentet på tävling.

Till sist jobbade vi med lite olika delar av inkallningen, där har vi en del kvar att jobba med. Men åh vilken härlig känsla jag fick under träningen idag!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Åh vad roligt att Fixa är så toppenduktig!!!

Vide har lärt sig tasstarget, han tycker den är jättekul :-)

Anonym sa...

Vad härligt med lyckad träning! Det finns ju inget som slår det! Spännande med elitsatsningen den verkar riktigt bra!