söndag 31 januari 2010

Vargavinter igen!

Jag som hade kommit igång så bra med lydnadsträningen utomhus. Hittat bra uppplogade planer och äntligen var det lite mildare ute. Så smäller det till och börjar snöa igen, och inte var det lite heller. "Mina" träningsplaner är täckta med två decimeter nysnö, plogbilarna har antagligen fullt upp med huvudvägarna. Ja och så blir det sådär kallt igen, så man fryser fingrarna av sig när man försöker träna.

Ikväll börjar iallafall WBK´s ridhusträning, inte så varmt misstänker jag men garanterat snöfritt. Fixa och jag är i skriande behov av träning med andra hundar så det blir perfekt. Kanske vågar vi oss även på en ridhustävling framöver. Ikväll blir första gånngen Fixa ens är i ett ridhus så det blir nyttig miljöträning.

Förresten har jag varit superduktig den här veckan. 2,7 mil har det blivit på löpbandet. En 10 km runda, en 7 km och två 5 km rundor. Eller rundor förresten, jag kommer ju inte direkt nån vart. Jag känner mig iallafall väldigt hurtig.

Imorgon är det meningen att jag och Annso ska träffas och gå promenad ocjh träna hundar, hoppas att det är lite mildare då. På onsdag börjar mina dagkurser. Det finns två platser kvar både på VINTERKUL MED HUNDEN där vi gör olika roliga aktivieter med hundarna varje gång, och även två platser kvar på HUNDPROMENADER MED LYDNAD där vi går promenad, låter hundarna leka, men även tränar inkallning, inte dra i kopplet, osv med de andra hundarna som störning. Maila mig om du vill vara med. Kurserna hålls i Täby vid Rösjöbadet i Skarpäng. 15 minuter med bil ifrån Ekhagen.

På lördagar har jag en ledig plats på kursen INLÄRNING TILL NYTTA & NÖJE. Den kursen är inomhus i Ekhagen. På kursen lär vi hundarna en massa konster efter era egna önskemål. Steg 2 kursen och båda vårens tävlingslydnadskurser är redan fulla. Om intresse finns tänkte jag starta up en nybörjarkurs till i tävlingslydad på onsdagar med start vecka 15. Maila mig om du är intresserad.

Nu ska jag äta hamburgare och sen bär det av till ridhusträningen.

Tjingeling!

3 kommentarer:

Sandra o Aila o Vide sa...

Ser fram emot att få höra hur det gick på ridhusträningen. Hoppas att ni blir ett bra gäng som kör.

Vad flitig du är på löpbandet, jag får lite dåligt samvete. Kanske jag skulle göra något åt idén att börja simträna lite...?

Ylva sa...

Halloj! Har inget vettigt att skriva annat än att vi nog är många som längtar till våren och bättre träningsmöjligheter.
Ha det bra/Ylva

Anonym sa...

mycket intiresno, tack