torsdag 18 februari 2010

Ännu mera hundträning

I måndags gjorde jag en kedja med alla moment i trean i en följd förutom fria följet. Det kändes riktigt bra fastän vi nollade två moment! Fixa höll ihop fint trots att belöningen uteblev. Av någon anledning stannade hon inte på inkallningen, det brukar inte vara nåt problem, men jag tror att det beror på att hon var lite för upptagen av att kolla in rutan. Sitt under gång, rutan, fjärrdirigeringen och metallapporten gick jättebra, möjligtvis tendens till snett avslut på metallapporteringen.

Vittringen hade jag inte satt in i någon kedja tidigare och dumt nog la jag den just framför rutan. Vad tror ni Fixa gjorde när jag sa leta? Rätt gissat, sprang till rutan. Det är iallafall väldigt nyttigt att sätta ihop många moment sådär för att få en koll av hur vi ligger till egentligen.

Som jag ser det är det vittringen som avgör om vi kan starta om ett par veckor eller inte. Idag lade jag ut vittringen när Fixa satt i blienutan så att det skulle bli mer tävlingslikt,och idag tog hon rätt pinne. Det känns dock väldigt ofärdigt fortfarande och jag skulle behöva träna en hel massa med tävlingsledare för att hinna få till det.Dessutom måste hon faktikt klara vittringen även med lockande rutor i närheten.

Den här rutfixeringen gör att hon ibland får fel fokus. Idag gjorde jag en kedja med sättande, inkallning, ruta och sen belöning efter metallapporten. Hon koncentrerade sig fint på de andra momenten idag fastän den lockande rutan stod framme.

Är det någon som vill träna så hör av er, tävlingsledare sökes!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså jag TVINGAR honom att skriva i bloggen så att det inte ska bli så tunt.....

Hela veckan har varit gräslig med förkylning och studier. India är totalt uttråkad.

Tänk att ni snart ska gör 3:an! Så himla bra ni är. Vi tränar för ettan så där lite i lönndom. Kan bli en start till våren. Kram

Ylva sa...

Nämen jag blev anonym!