måndag 8 februari 2010

Det är mycket nu...

Jo det här inlägget kommer också att handla om tävlingslydnad. Jag och Fixa tränar för fulla muggar för tillfället, och när vi inte tränar så funderar jag en del kring träningen.

Det är mycket nu känns det som. Många moment hon ska kunna och mycket som ska stämma samtidigt. Jag försöker träna in tydliga rutiner innan momenten för att hon ska veta vilket moment som står på tur. Vi backar in de sista stegen innan fjärrdirigeringen, jag gör ett litet handtecken innan inkallningen, och på väg till utgångspunkten för rutan viskar jag "Ser du rutan". Andra moment ger sig ju själva, som tex apporteringsmomenten.

Jag försöker även träna lite kedjor varje pass, dvs flera moment efter varandra innan belöning. Idag blev det Frittfölj, sättande under gång, rutan, och avslutningsvis inkallning. Allt gick bra förutom sista momentet, typiskt va! Fixa gjorde ett supersnyggt ställande INNAN jag hunnit ge något kommando. Jag gjorde om och då gick det bättre. Under hela kedjan stod rutan framme, och hon ville dit hela tiden men koncentrerade sig hyfsat ändå.

Samtidgt som vi tränar in rutiner och uthållighet fösöker jag fortsätta slipa på detaljerna. Fotgåendet måste jag ofta plocka isär för att det inte ska bli en massa trängning och annat jag innte vill ha. Idag körde vi även vittringen, hon tog rätt pinne varje gång men blev osäker när jag gav kommandot. Då rycker hon till när jag ger kommandot men bara tittar på mig. "Ska jag verkligen sticka iväg nu" ser det ut som om hon undrar. Ibland gör hon likadant på hopp-apport, så det måste vi också öva på.

Ja det känns som om det är mycket som ska tränas, underhållas och förbättras. Ändå har jag faktiskt anmält mig till en tävling. Om jag åker eller inte det bestämmer jag mig som vanligt för någon dag innan. Vi får se hur träningen går helt enkelt.

Träning med tävlingsledare behöver vi också få till, och träning på okända platser. Ja, det är mycket nu... Men det är kul.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kan väl försöka få till en träning i helgen?
Anna H

Sofia sa...

Hej,
Jag tränar gärna ihop!

Hur ser det ut nästa vecka? Jag kanske kan smita tidigare från jobbet någon dag, dock inte torsdag.

Ylva sa...

Vad bra att du skrev som du gjorde i min blogg....det där med "njut". Jag glömmer VÄLDIGT lätt bort just det. Man håller ju på för att det är kul...Känns så märkligt att dt börjar bli dags för India nu att kliva in tävlingsvärldken. Det har varit Saga i så många år men hon börjar närma sig pensionsåldern.

Förstår vad du menar med att Fixa är "på gränsen". Precis så är det med India. Det kan bli hur bra som helst men pannkakssmeten är inte långt borta.

kram!

Ylva o India sa...

Nu har vi gjort det!

Anonym sa...

Ja, momentrutiner är bra! Spännande med tävling snart!!