lördag 6 februari 2010

Lydnadsträning!

Idag har jag haft kursstart på "Inlärning till nytta & nöje". Ett litet gäng med jätteduktiga klickerhundar. Här testades beteenden för fulla muggar. Läxor till nästa gång blev : snurra, springa och stoppa nosen i en korg!!, och nosarget med post-it. Det ska bli spännande att se vad de lyckats åstadkomma till nästa vecka.

Nu i eftermiddag har jag tränat lydnad med Fixa. Vi började med Frittfölj, Sättande under gång, och Inkallning tävlingsmässigt med belöning efter inkallningen. Det gick bra! Vi har även tränat fjärrdirigering på tävlingsavstånd, och även det gick bra. Det känns som om allt börjar funka riktigt bra nu. Sen gäller det ju att allt ska funka samtidigt också.. Men jag kommer iallafall anmäla mig till ett par tävlingar i mars. Det ska bli kul att tävla igen.

Igår gick träningen sådär. Fixa fullkomligt älskar rutan. Nu i vinter har jag inte orkat sätta upp rutan varje träningspass utan mest bara när vi ska träna rutan. Igår satte jag upp rutan och tänkte börja träna lite frittfölj. Fixa ville springa till rutan. Hon var totalt överladdad och gnällde och gläfste under fotgåeendet. Hon var hela tiden beredd att springa till rutan. Med andra ord, nu ska här ställas ut koner varje träningspass. Till sist fick hon springa till rutan och då var ju lyckan fullkomlig.

Fixa är en underbar hund att träna, men hon är på gränsen till för mycket hela tiden. På tävlingen i tvåan hade vi marginalerna på vår sida, men hon var farligt nära tjuvstart hela tiden. Gränsen mellan toppbetyg och pannkaka är ganska nära varandra. Jag ska jobba på att försöka få en lite lugnare Fixa, men inte på bekostnad av hennes träningsglädje såklart. Den där balansgången är svår. Är det nån som vill träna sitt i grupp och platsliggning föresten så hojta till, vi behöver som vanligt all sån träning vi kan få.

Tjingeling.

1 kommentar:

Ylva o India sa...

Vi kan väl höras och bestämma en dag för film. Vore kul att träffas!