tisdag 23 mars 2010

Pust

Sen tävlingen i lördags har vi pustat lite, och samlat energi för att ta itu med alla nya moment i elit. Stort tack för alla grattis förresten, det värmer ska ni veta!

Nu håller jag på att lägga upp en ny planering. Planerad start i eliten blir i september på Waxholms BK om vi hinner få allt klart. Så då har vi ju ganska många månader på oss att träna. Vad behöver då läras in eller förbättras?

Platsliggning: Hakan i backen, jag började träna in det inför ettan men har sen slarvat lite. Det ska sitta innan vi startar. Träna enligt elit med att alla lägger hundarna en och en.

Sitt i grupp: träna utom synhåll, gör Fixa säkrare.

Dumrutan: Träna snabba skiften i stå, sitt och ligg. Träna stadga. Träna signalförståelse.

Inkallning med stå och ligg: Förbättra ställandet

Rutan: Lära henne att springa till konen och bli dirigerad till rutan på avstånd.

Dirigeringsapportering: Lära henne momentet.

Metall hoppöver hinder: Fixa kan momentet OK nu. Göra henne säkrare på alla delar.

Vittringen: Fixa kan momentet OK nu. Göra hennen säkrare på alla delar

Fjärrdirigeringen: Öka avståndet till 15 meter. Göra henne säkrare på stå-sitt skiftet. se till att hon inte gör fuskrörelser utan ordentliga skiften.

Ni ser jag har allt rätt mycet att träna på. Vi har börjat lite med att springa till rutan på avstånd ifrån mig. Fixa står mellan två rutor och jag skickar henne till en. Sen har vi börjat med höger och vänster inför dirigeringsapporteringen. Fast utan apporter, hon får springa till matskålar än så länge. Och så har vi nött signalförståeelse på stå, sitt och ligg samt stadga.

Tjingeling

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hej!
Jag har ju missat att du bytt blogg!
GRATTIS till 1:a-priset! Och tack för att du gav mig en spark i ändan, tack vare din senaste kommentar fick jag ändan ur och bloggande. Jag hade ju inte ledsnat, bara blivit väldigt lat :-).

Theresé, Lara o Dee sa...

Duktiga ni är =) Kommer bli kanon det där:D