onsdag 17 mars 2010

Senaste nytt

Här knallar livet på och vi tränar på de mest skiftande underlag. Barmark, snö, slask och is om vartannat. Helgen ägnades åt tävlingsträning. Tack till Sofia, Anna och Vicktoria för att ni agerade tävlingsledare åt mig. Vittringen gick bra vid alla tre tillfällen, trots att rutan fanns inom synhåll.

I tisdags var det dags för första kurstillfället hos Maria. Roligt och lärorikt som vanligt. Jag gjorde en kedja med rutan, hoppapport, metallapport och vittring enligt elit. Och hon tog rätt!! Jag var överlycklig även om hon först sprang mot rutan istället för till pinnarna. Hon kom på sig själv och gick rätt utan att nåt dk behövdes.

Extra kul är att Sandra och Emma går på samma kurs. Vide ser redan jättefin ut fast han bara är fyra månader. Han har full fokus på Sandra och gör allt för att göra rätt. Verkar inte alls berörd av ny miljö, hundar eller människor.

Emmas Meg är hur häftig som helst. Maria var verkligen förtjust i henne och konstaterade dessutom nöjt att hon ser ut som en kelpie! Jag vet inte om Emma tog det som en komplimang. Hon är iallafall en grymt häftig hund med hur mycket motor som helst.

Förresten tänk vilka gulliga kursdeltagare jag har. Under de här tre åren kan jag räkna de som har varit negativa på ena handen! Idag fick jag två hembakade surdegsbröd av världens bästa Carina! Stort tack! Och detta trots att jag brukar skoja om att hennes Rossi borde kastreras.

Tjingeling

2 kommentarer:

Ylva sa...

Tänk vad långt ni har kommit, du och Fixa! Så roligt....men du hälsa Emma att Meg ser ut som en schäferkorsning och inget annat! Fin är hon (Meg alltså) i alla fall!

Jag tränar på med fotgåendet, ställandet och lite annat. Det går bra men några små fnurror på tråden har vi. Det beror nog lite på vår karantän, man behöver någon som tittar då och då och kommer med kritik. Du hajjar vad jag fiskar efter va? Kram!

Ulla, Hugo o Axel sa...

Va superduktiga ni är du o Fixa. Kanon att det går så bra med träningen. Vi kämpar på med träningen men det har inte blivit så mycket som jag önskat i vinter, men snart är ju våren här och din fortsättningskurs börjar, wiiiiii. Stackars Carina, hon har fått utstå mycket med Axels bror Rossi. Jag tycker att hon lyckats bra, det är ju hennes första vovve!!
ses snart!