onsdag 21 april 2010

Härlig känsla!

Just nu har jag en bra känsla i träningen. Vi är inne i bra rutiner som gör båda hundarna glada och nöjda. För det mesta tränar jag på en grusparkering vid Vaxholms brukshundsklubb. Jag växlar och tränar båda hundarna. Först ett sökpass med Extra,dvs hon får söka och apportera föremål på ett stort område. Sen lydnad med Fixa och så byter vi igen.

Extra är fantastisk på att markera och komma ihåg var föremålen hamnar, även på långa avstånd. Jag försöker lura henne och göra det svårt men oftast hittar hon föremålen nästan direkt. Hon är också duktig på att metodiskt söka av stora områden och ger inte upp i första taget.

Med Fixa fick jag en sån härlig känsla på träningen idag. Jag hade tänkt döpa det här inlägget till "Min hund är ett geni", hon var så fantastisk idag! För två veckor sen hade hon jättesvårt med höger och vänster på dirigeringsapporteringen. Idag gjorde vi momentet tävlingsmässigt!!! Hon var såå duktig och gjorde momentet klockrent två gånger i rad. Det var så bra så jag fick rysningar!!!! Det här kan bli riktigt bra när det är klart kändes det som. Nu är jag grymt motiverad att fortsätta träna!

Min pappa har lyckats tämja fåren ordentligt förresten! Nästan lite för ordentligt. Igår kväll när jag kom dit för att ge dem lite hö kom de galloperande mot mig från andra sidan hagen. De bräkte hysteriskt! De verkade totalt uthungrade. De fick sitt hö men när jag sen skulle gå så gick de med mig ända till grinden, alla fem! Det var inte bara maten som var intressant utan även jag! De kände sig sällskapssjuka tror jag. Min pappa har nog stått och pratat mycket med dem i vinter. Det ska tilläggas att de inte kommer springande när Fixa är med iallafall. Tur det. Vallat har vi också gjort, men om det får jag skriva en annan dag.

1 kommentar:

Jenny sa...

Kan du berätta/visa hur du har lärt in dirigeringsapporteringen, snääälla? Jag tycker att det är så svårt, och du verkar ha fått bra snurr på det redan...