onsdag 19 maj 2010

Mera lydnadsträning!

Jag har fått till mycket bra lydnadsträning på sista tiden. med olika hundar, på olika platser och med kommendering.

I måndags tränade jag med Victoria och Becky igen på Väsby BK. Jag gjorde ett låångt fotgåeende med kommendering. Hon gnällde till två gångenr. Då lade jag henne och sen fortsatte vi att gå efter några sekunder. Vet ej om hon fattar varför vi pausar, men hon piper inte när vi börjar om igen iallafall. På det stora hela kändes det bra, men hon nuddar nosen vid mitt ben när hon är het. Jag har valt att inte fela för det så länge hon är långt bak.

Idag blev det kommendering på DTBK med Emma. Även då blev det något gnäll men i övrigt klart godkännt. Min plan framöver är att köra många, långa fotgåeenden och nästan tråka ut henne lite. Men bara nästan såklart. Förhoppningen är att få henne lite mindre förväntansfull, vilket låter helt knasigt, men lagom är faktiskt bäst.

I måndags körde vi också dumrutan med kommendering. Hon brukar inte göra fel på skiftena längre, men det skulle kunna gå snabbare. Stadgan är jättebra. Vi avslutande med vittringsapportering där Fixa två gånger i sträck stack direkt ut och tog rätt pinne utan att ens lukta på de andra. Vi trodde nästan att hon fuskade på nåt sätt, men det blev rätt. Jag hade bara hållit i pinnen i fem sekunder. Sen kom hon hon inspringandes med pinnen dinglande mellan framtänderna. Ja, hållandet måste vi jobba mycket mer på...


Nu ska jag iväg och hålla Rallylydnadskurs i värmeböljan. Det ska bli kul!
Tjingeling!

1 kommentar:

Ylva sa...

Om jag byter inrikting med India, hjälper du mig då? kram