måndag 3 maj 2010

Planering!

Idag har jag och Vicktoria tränat ihop igen. Det är toppen att ha en stående tid en gång i veckan så att träningen verkligen blir av. Vi kämpar på bägge två och det går framåt. Det var kul att se hur mycket säkrare Becky hade blivit på höger/vänster på mindre än en veckan. Well done!

Så här är status på elitmomenten just nu, och även lite tankar på hur vi ska jobba framåt.

Sitt i grupp: Vi är uppe i en minut dolda med andra hundar. Hon sitter oftast lugnt och fint. Jag laborerar lite med olika typer av belöningar för att få henne koncentrerad men inte föör på.

Platsliggning: Har tränat regelbundet nu med andra hundar och det har gått bra. Jag har inte tränat med hakan backen.

Fritt följ: Vi jobbar mycket med språng och långsam marsch med halter och vändningar. Ibland blir halterna sneda speciellt vid halt ifrån språng. Halterna blir ibland även sneda efter stegförflyttningar och backande. Det måste vi jobba med. Och som alltid jobba med uthållighet och position. Men jag tycker att Fixa har betydligt bättre position nu än för ett halvår sen.

Dumrutan: Bra stadga, oftast bra upptag. Hon tar oftast inte fel på skiftena. Fortfarande sega sättanden.

Inkallning med stå och ligg: Har vi bara testat att hon fortfarande kommer ihåg någon gång ibland. Jag är inte nöjd med hennes ställanden, de är ingen tia. Ska be om lite tips av Maria om detta på tisdag när det är kurs igen.

Rutan: Oftast väldigt bra! Komma ihåg att belöna ofta vid konen eftersom hon har starkt drag till rutan. Jag vill att hon ska hamna riktigt nära konen.

Metall och hopp över hinder: Oftast väldigt bra. Ibland håller hon lite löst och ibland om jag kastar snett så springer hon direkt till apporten utan att hoppa.

Dirigerings apportering: Jobbar vi mycket med. Ibland går det klocksrent och ibland inte. Hon är ibland slarvig vid konen och ställer sig för långt ifrån den. Hon tar fortfarande då och då fel på höger/vänster, men det blir bättre och bättre.

Vittringen: Gick riktigt bra idag. Vi gjorde det tävlingsmässigt och Vicktoria tyckt det var en tia!

Fjärrdirigeringen: Har vi tränat väldigt lite på sista tiden. Vi tränar skiftet stå-sitt-stå. Ibland går Fixa fram på stå-sitt. Jag får inte glömma att träna hela momentet då och då.

Jag har dessutom kört lite kortare kedjor på sista tiden, med två till tre moment. Jag försöker också komma ihåg att inte alltid belöna direkt efter ett moment utan först gå ett par steg fritt följ eller föst ställa upp med Fixa som om vi skulle göra ett nytt moment. Träningen känns i allafall väldigt rolig just nu och bäst av lalt är att Fixa också tycker det är toppen. kanske kan det bli en elitstart redan i sommar?

2 kommentarer:

Vicktoria sa...

Jag tycker ni är jätte duktiga allra helst när Fixa får springa till rutan"asg" Vi ses på onsdag då får vi se om Beckie klykat höger vänster!!

Vicktoria sa...

Jag tycker ni är jätte duktiga allra helst när Fixa får springa till rutan"asg" Vi ses på onsdag då får vi se om Beckie klykat höger vänster!!!