söndag 16 maj 2010

Sköna söndag!

Frukost ute igen. Åh härliga försommar! Nu i eftermiddag har jag kört igenom alla elitmoment med Fixa.

Jag var på Vaxholms brukshundsklubb för attt förbereda nästa helgs tävlingar då jag ska vara tävlingsledare i ettan och trean. Lotta som ska vara tävlingsledare i eliten ville träna sig lite och då gjorde jag momenten med Fixa. med belöningar lite här och där aka tilläggas.

Positivt var att vi lyckades med alla moment och flera moment blev riktigt snygga. På dirigeringsapportringen lottade vi höger och då var hon påväg till mitten så där blev det ett ordentligt extrakommando, men det tog hon fint.

Negativt var att hon inte kunde hålla tyst. Det blev lite pip här och där. Lärdomen av det är väl att jag ska träna mycket på låånga kedjor och med lugna belöningar. Hon är så superladdad att hon är på gränsen till överladdad. Jag måste också laborera lite med hur jag ska förbereda henne inför ett sånt långt programm som eliten ändå är. Jag tror att hon behöver en ganska lång uppvärmning innan.

Denna vecka ska jag träna mycket på de två första momenten i eliten, fria följet och dumrutan. Samt jobba vidare med hålla hårt, runda kon samt dirigeringsapportering. Imorgon är det träning med Victoria och Becky. Godnatt!

2 kommentarer:

Ylva sa...

Nu har jag blivit sugen på tävlingslydnad igen. Kanske är det din blogg som inspirerar!

Vi kan väl kolla in lie moment på träningshelgen,va?

kram

Katarina sa...

Det vore grymt kul om du kom igång med lydnaden Ylva!