tisdag 22 juni 2010

Min smarta hund!

Fixa har fattat det här med kommendering. Lite för bra. Hon märker när någon står och kommenderar lite hur som helst men jag inte lyder, till skillnad från när jag följer kommenderingen. Hon har blivit en mästare på att tjuvstarta och ligga och rycka under inkallningsmomenten när någon säger "kommendera". Värst är det vid rutan då jag ju har ryggen mot henne.

Idag var hon lite seg ut till konen, bara långsam galopp, det var när jag följde kommendering. Då har hon lärt sig att då blir det aldrig "runda kon och springa tillbaks" utan bara "ut till kon och stanna där". Dvs jag måste komma ihåg att inte bara vara olydig vid kommenderingen på fria följet och inkallningarna utan även de andra delarna. Fixa ska inte veta att ett moment kommer se ut på ett visst sätt bara för att vi blir kommenderade.
Ja jisses vilken liten smarting hon är, på gott och ont. Jag har inte haft sånna här problem med någon av mina andra hundar.

Det är så inspirerande att se Maria Hagström tävla förresten, hon får mig att vilja bli bättre, att inte nöja mig med halvbra. Ta hennes fjärr tex, det var ju bättre än en tia, typ en tolva. Så ska jag också försöka tänka när det kommer till ex konskicket. Hon ska inte slögallopera till konen, hon ska ge järnet även om man kan få bra betyg även med en långsammare galopp.

3 kommentarer:

Ylva sa...

För en mindre smart hund, skaffa en afgan! jasså inte....Vi hörs!

Ylva sa...

Lägger så klart till kramar och en glad midsommar!

Anonym sa...

Vad roligt att läsa om alla kurser! Valpen som kommer blev en riktig överraskning, hade inte tänkt skaffa redan nu men då Olle inte är riktigt fräsch och jag har världens bästa uppfödare så kunde jag inte tacka nej till den möjligheten=)

/Vendela