måndag 21 juni 2010

Pust!

Hemma efter en helg hos Sandra och Morgan. Kul att se hur de bodde. En jättemysig by utanför Örebro, med åkrar och ängar utanför husknuten. Härliga promenader blev det, och lite lydnad hann vi också med. Tack för en jättetrevlig helg!

På söndag morgon var det dags att se sm-finalen i lydnad. De 15 bästa ekipagen av 60 gick till final. Vi såg nästan alla. Det var sex domare i finalen. Alla hade varsin sekreterare. Detta betyder att 13 personer stod runt ekipagen när de gjorde sina moment. 13 personer gick med hunden under fria följet. Något att träna på med andra ord.

Under söndagen såg vi många fina moment och detaljer. Men vi såg också hundar som satte sig snett, som travade in med apportbocken, och en del ekipage som såg lite småtråkiga ut. De fyra sista ekipagen som hade fått flest poäng dagen innan var riktigt spännande att se. De hade supersnygga program, mycket imponerande.

Maria Hagström startade näst sist och låg alltså två efter söndagen. Hon gjorde ett jätttefint program som jag trodde skulle räcka till vinst. Tror hon fick 10:or av alla sex domarna på både rutan och fjärren. Sist startade Lillemor med Krollie. Snyggt program och snart stod det klart att de hade slagit Maria och Ylle med två poäng! Riktigt spännande blev det.

Det var väldigt kul och inspirerade att se SM, nästa år hålls det tydligen i Stockholm. Tänk om vi lyckas kvala in till dess?! Nu ska här tränas.

Fokus närmsta veckorna är:
* Hålla vittringen bättre och lära in tydligare signal för vittringen.
* Bli säkrare på dirigeringsapporteringen
* Kunna gå fem minuter fritt följ utan belöning
* Snabbare sättanden under gång.
* Komma upp i två minuter på sitt i grupp.
* Jobba på stadgan i inkallningen, dvs ligga blixtstilla när jag lämnar henne.
*Träna med massor av kommedering.

Shit, det är rätt mycket att ta tag i. Tur att jag ska vara hemma i sommar. Hör av dig om du vill träna!

1 kommentar:

Ulla & Axel sa...

Va spännande att se SM! Känns ju tryggt att veta att vi har sällskap av SM ekipage när det gäller att sätta sig snett, hahahaha
Jösses jag blir alldeles matt av ditt träningsprogram, men det där fixar du lätt. Klart att du e me i SM nästa år!!
Trevlig sommar
Kram