fredag 23 juli 2010

Ingen träningspaus längre.

Nä jag har inte slutat träna, jag har bara inte orkat att skriva om det här. Nu när det har varit så varmt har det oftast blivit joggning/promenad på morgonen och sen hundträning på kvällen.

Idag har jag jeans på mig för första gången sen i midsommras. Jag försökte ha det en av kvällarna i Skåne, men efter typ två minuter åkte de av för att jag höll på att svettas ihjäl, så den gången räknas inte.

Idag fryser jag..brr, hoppas värmen kommer tillbaks. Å andra sidan orkade jag för första gången på länge träna lydnad på dagtid, och utan att ens bli svettig.

På sista tiden har det blivit många kedjor. Jag har klockat fotgåendet för att komma upp i långa stunder utan belöning. Häromdagen körde jag igenom hela eliten utan belöning. Det blev 12 minuter utan belöning. Hade det varit tävling hade vi fått ett förstapris. Men innan vi startar vill jag få henne mycket lugnare när belöningen dröjer. Hon varvar upp sig mer och mer och till slut känns det som jag har en bomb bredvid mig som kan explodera när som helst. Hon gör allt lite snabbare och lite hetsigare för varje moment. Inte så bra när de sista momenten är vittring och fjärrdirigering...

Men att hon skulle tröttna utan belöning finns inte i hennes värld. Ge upp?! Inte en chans!

Under långa fotgåeenden blir det gärna lite trängning och som vanligt har jag svårt att bestämma mig för vad jag ska bryta för och inte. Jag kan bli såå frustrerad när hon börjar tränga...usch! Men det går åt rätt håll iallafall känns det som.

Jag och så är det det där vanliga dilemmat när man tränar in mycket nytt. Senaste två månaderna har jag fokuserat väldigt mycket på fotgåendet, vittringen, dirgeringsapporteringen och dumrutan. Rutan har känts ganska färdig. Och så kör vi rutan igen och plötsligt springer hon inte rakt in längre, utan gör någon konstig sväng in.. och kommer ibland inte alls rätt. Balansen mellan att bibehålla gammalt och lära in nytt kan vara svår tycker jag.

Anyone for some dogtraining? Slå en signal!

Inga kommentarer: