måndag 30 augusti 2010

Tankar

Ja nu är vi igång och tränar för fulla muggar igen. Vi har ju fått en del trassel med vissa moment, och först blev jag lite frustrerad över det, men egentligen är det ju bra att det kommer fram nu. Så att Fixa verkligen kan allt riktigt bra när vi väl ska ut och tävla.

Som det ser ut nu hoppas jag kunna starta i november. En bra dag skulle vi kunna få fina poäng i eliten redan nu, men allt känns för osäkert och Fixa blir lätt osäker. Följande jobbar vi/ska vi jobba med.

Sitt i grupp: Jobba med en tydligare signal innan momentet och se till att hon verkligen sitter ordentligt med vikten bakåt och inte lutar sig fram.

Platsliggning: Funderar på att börja träna med hakan i backen igen som vi gjorde inför ettan, inte för att vi har några direkta problem, utan för att det är snyggare helt enkelt.

Fritt följ:
Här har vi varit tvungna att backa lite. Nu går hon i en mycket finare position och jag tycker att även jag rör mig bättre. Jag jobbar mycket med belöningsplacering, att vara lugn och att bryta direkt vid fel. Nu ska vi börja länga sträckorna igen utan att positionen försämras.

Dumrutan:
Stadgan brukar fungera bra, och stå och ligg skiftet är snyggt. Jag tycker fortfarande att hon har vikten för mycket framåt under sättande under gång. Det kommer jag slipa lite på när tid finns, men det är inte prioriterat.

Inkallning med stå & ligg:
Bra ligg, bra fart, bra ingång. Tycker att ställandet har försämrats, ska jobba mycket med det igen.

Rutan: Nu springer hon rätt in i rutan igen. Skönt! Ibland stannar hon lite för tidigt vid konen. Här ska jag bli noggrannare och inte tillåta henne att stanna för tidigt. Ibland lyssnar hon lite för dåligt på mitt stopp kommando. Stadgan har blivit bättre.

Metall med hopp: Bra

Dirigerings apportering: Nöta, nöta, nöta. Hon blir lätt osäker. Ibland tuggar hon.

Vittringen: Går framåt. Nöta, nöta, nöta även här.

Fjärrdirigeringen: Har vi tränat för lite på sista tiden. Sitt upp blir lätt lite slarvigt, hon fusksätter sig lite. Ibland blir skiftena lite smygande. Egentligen inga stora problem, utan vi måste bara hålla igång momentet.

Kedjor: Träna ingångar och kedjor ofta. Koma ihåg att avsluta med något lugnt innan belöningen.

Kommendering: Som jag inte följer, så ofta som möjligt.

Koner på planer:
Alltid, så att hon kan koncentrera sig på annat och inte låser sig på konerna.

Momentrutiner:
Hitta bra rutiner, förberedelser på allt.

Ja det är ju rätt mycket att ta tag i... som vanligt. Fixa är så rolig att träna med och vi har så kul ihop, så det kommer bli en härlig träningshöst.

På tisdagskvällarna kommer jag att träna på Waxholms BKs träningkväll och på torsdagkvällarna blir det HI-träning eller Danderyd-Täby, men först om ett par veckor, nu har jag kantarellsökskurs på tordagarna. Jag och Emma med Meg tränar regelbundet ihop, ska försöka komma igång med Vicktoria med Becky & Märtha igen också.

Godnatt

Inga kommentarer: