måndag 1 november 2010

Talanglägret

I helgen var det så äntligen dags för talanglägret i Grängesberg. Med skräckblandad förtjusning åkte jag dit tillsammans med Malin med Filur som också skulle gå. Härligt med någon att prata med i bilen, tack för trevligt sällskap.

På fredagen lyssnade vi på en föreläsnining om hundens fysiska träning och välbefinnande. Konditions- och styrketräning, stretching och massage, typiska problem fö lydnadshundar osv. Mycket intressant!

På lördagen var det hundträning i smågrupper som gällde. En underbar stor inomhushall fanns till vårt förfogande. Fixa blev lite låg av den nya miljön, eller om det var att hon fick sitta bakom kompostgaller, jag vet inte riktigt vad det berodde på. Hon var glad och hängde med men hade lite dålig fart ibland vilket ju inte är likt henne alls. Å andra sidan gnällde hon i stort sätt ingenting vilket var skönt. Det var spännande att se de andras hundar och se vilken nivå de hade. Härligt med tjugo motiverade hundar där man inte behöver ägna tid åt att få dem att vilja jobba, så som ofta är fallet när man går på vanliga kurser. Vi tittade på en hund i taget i smågrupper och tipsade varandra. Intressant att höra olika tankar om träningen.

På söndagen var det en minitävling och det var jättenyttigt. Jag blev nervös , men tyckte att det gick helt ok. Efteråt fick vi gå och prata med Anders och Lotta en i taget för att få höra vad de tyckte. Väldigt givande!

Om det blir något mer läger för mig vet jag inte ännu. En del blir direktkvalade till nästa läger och blir man inte det så kan man alltid ansöka igen. Vad fick jag då med mig förutom en massa bra tips? Vad ska jag jobba på med Fixa?

Ta tag i gnället ordentligt!
Sitta stilla med huvudet under sitt i grupp.
Jobba vidare med mycket kommendering i fritt följ, eftersom det oftast är då hon gnäller.
Röra armarna mer naturligt under fotgåeendet.
Träna helt om språngmarsch, ibland blir hon lite vid.
Träna ingångar vid inkallning, det blev snett ibland.
Försöka träna inomhus på konstgräs så att hon vänjer sig, det är inte så dyrt att hyra den nya hallen i Kungsör!
Fart ut till konen.
Jobba med att ha Fixa mer vid sidan mellan momenten.
Mycket träning med saker på planen och tävlingsledare och domare som går med oss.
Träna mycket kedjor
Fortsätta jobba med huvudet nere i platsliggningen.

Ja, och säkert en massa annat som jag inte kommer på just nu.
Tjingeling

6 kommentarer:

Ann sa...

Vad roligt med rapport från lägret! Är ni anmälda till några tävlingar snart?
Ha det gott
Ann

Sandra sa...

Åh vad roligt det låter som rena himmelriket för lydnadsnördar! Spännande att få detaljerade kommentarer om momenten. Ska bli jättekul att se Fixa på tisdag!

Sofia sa...

Vad kul det verkar ha varit! Håller tummarna för att ni får fler chanser direkt!

Hoppas vi ses på torsdag!

Hanna aka Lilla My sa...

Det var skitkul i helgen! Massor med nya tips och tankar på hur man ska gå vidare :)

Malin sa...

Tack detsamma! Bilderna blev tyvärr inte särskilt bra inne i hallen, men jag ska lägga upp någon iaf :) Mejla hur mycket bensinpengar du vill ha så sätter jag in!

Anna och Juni sa...

Kul att ses på lägret! Ni är verkligen duktiga! Hörs om träning :)