söndag 12 december 2010

Förstapris och förstaplacering!

Överskriften låter bättre än det verkligen gick. Vi vann,men vi var bara två i eliten som trotsade kylan och kom till start. Strålande sol men elva minusgrader, kändes inget vidare inför sitt i grupp och platsliggning. men Fixa både satt och låg fint trots kylan.

Fixa var pigg som en mört och det kändes som hon kunde explodera vilken sekund som helst trots låång uppvärmning med kommendering av Peder. Känslan under tävlingen var bra, flera moment var riktigt fina, men det blev också en hel del missar som kändes onödiga.

Fotgåeendet kändes bra. Hon höll fin position och gnällde inte. Det blev dock ett missförstånd vid språngmarsch så plötsligt hade hon hamnat mittemot mig på något konstigt sätt. Dumrutan är jag nöjd med. Det är vårt sämsta moment och hon gjorde sitt bästa. Inkallningen var klockren, men jag sa "Fixa hit" vid andra inkallningssträckan och man får ju bara säga "hit". Rutan gjorde hon grymt snyggt och bågen som domaren drog för var knappt märkbar, hon sprang rätt in från rätt håll och jag lade henne direkt, tyckte faktiskt att vi var värda en tia där om jag får säga det själv;-)

Apporteringsdirigeringen var bra men med något dålig fart ut till konen. Hoppapport bra. På vittringsapporteringen sprang hon rätt ut och tog första bästa pinne, suck!!!! Även fjärrdigeringen var helt ok, men Fixa missförstod mig på ett skifte och satte sig istället för att stå.

Poängen blev som följer:

Sitt i grupp: 9 ( ngt orolig)
Platsliggande: 10
Fritt följ: 8 (sätter sig i långsam marsch, kommer ur position en gång i språng marsch)
Dumrutan: 8 ( steg i ställandet, står snett, ngt ljud)
Inkallning: 9 ( två namnkommandon)
Rutan: 9,5 ( liten båge till rutan)
Apportering med dirigering: 9 (tempo till kon)
Metall hopp :10
Vittring :0 ( tar fel)
Fjärrdirigering: 8 ( extrakommando, utdraget handtecken)

Poäng 258


Vad ska vi då träna på? Ja förutom vittringen då? Långa kedjor, transporter mellan moment. Kommendering. Långsam marsch, dumrutan. Trots missarna känner jag mig ganska nöjd med vår första elitstart. Vi behöver rutin, vi behöver tävlingsträna mer, och jag måste jobba med att hålla henne på en mer lagom nivå. Berömmet från domaren att Fixa var en häftig och härlig hund kan jag inte annat än hålla med om.

9 kommentarer:

åsah sa...

Grattis!! klart ni skulle klara det!! :D tur att vittringen är ett inomhusmoment, så det lär ni få till ;)

Jenny/Nike sa...

Många grattis! Inte illa för debuten! :D Jag önskar att jag hade hunnit starta en gång innan talangtävlingen i januari, men det blir svårt att få till. Hoppas vi kan få till en träning tillsammans i Kungsör innan :)

Sandra/Aila/Vide sa...

Grattis till en fin debut med många kanonbra betyg! Vad synd med vittringen, men den sitter säkert snart med lite mer rutin.

Johanna sa...

Grattis!!!!!

Vicktoria sa...

Duktiga Fixa med matte!hon är en hägtig hund för att vara BC "asg"
Vittringen ja vad ska man säga lite hjärn släpp men det kommer att ordna sig till nästa gång.Stort Grattis igen!

Sofia sa...

Grattis! Verkligen bra gjort i kylan! Många av sakerna du nämnde att träna på funkar ju inomhus, det är bra!

Jag kommer inte på torsdag... och sen är det jul, och gången efter det är jag också borta. Dammit!

Så God Jul & Gott Nytt År!!! :-)
Kram!

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis till en grym debut. Det bådar gott för framtiden :)

Kung Knut sa...

Snyggt jobbat i kylan! Grattis från mormor :)

eva marie sa...

Grattis!!! =D