måndag 6 december 2010

Livstecken!

Här kommer ett litet livstecken ifrån oss.Hundträningen har väl hunnits med något sånär på sista tiden. Det är mycket annat nu i december. Vi pyntar och bakar, det är avslutningar på en massa aktiviteter och en mycket annat. Den här helgen har vi hunnit med tre barnkalas, tre dansklasser, bakat till julmarknad, hjälpt till att sälja på julmarknad, ja och så hann jag med ett litet träningspass igår eftermiddag. Dessutom fick jag med mig Peder som ställde upp som tävlingsledare.

Gnällandet har faktiskt blivit bättre. Jag är stenhård i fotgåendet och lägger henne vid minsta gnäll, även om vi tävlingstränar eller får kommendering. Igår blev det ett knappt hörbart pip under fotgåendet. Vi körde en kedja med fotgående, dumrutan med avslut efter sitt, inkallning, ruta, dirigeringsaportering, och till sist fjärrdirigering.

Fixa kändes härligt pigg och glad och inkallningen, rutan och dirigeringsapportringen blev supersnygga. På fjärren kom hon en dm framåt ( mellan stå och ligg), och fotgåendet kändes också bra.
Sen har vi ju dumrutan, mitt hatmoment. Det är vi riktigt kassa på faktiskt. Det får bli en dumrutan kampanj nu i vinter.

Angående gnällandet så tror jag det som har hjälpt är att jag försöker motionera henne ordentligt innan vi tränar,vi ska helst ha varit ute och sprungit en mil tidigare samma dag. Det blir dock rätt jobbigt att få till vid tävlingar som startar tidigt på morgonen;-)

Jag värmer upp längre, och utan att börja belöna henne allt för mycket. Jag har börjat ha kommendering på uppvärmningen när tillfälle bjuds. Än så länge felar jag för själva gnällandet och inte för att hon verkar "för het", men om hon tex går för långt fram eller sätter sig för långt fram pga sin sinnesstämmingn så felar jag ju henne för det såklart, och är hon för het så blir det ofta sånna missar också.

På torsdag blir det inomhusträning på kvällen med HI-gänget. Ska bli kul att träffa Sofia igen och se vilka de andra är också.
Tjingeling.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Kul med ett livstecken på bloggen! :-) Men jag förstår att det är mycket så här inför jul!

Ser fram emot att ha dig med på träningen på torsdag. Det är ett bra gäng i år igen och superbra störningsträning!

Kram, vi ses!

åsah sa...

hej hej! Kul att träffas i torsdags. Ska bli kul att se hur de olika ekipagen utvecklas i år.. Kul att man alltid går glad från träningen..

åsah sa...

klart du kan komma sent, mycket bättre sent än inte alls ;)