söndag 20 mars 2011

Vårkänslor


Bilden är ifrån i helgen när Sandra var här en stund. Det blev både träning och promenad.Vide ser superfin ut i fotgåendet, det ska bli spännande att följa dem.

Jag har ägnat mig mycket åt att fundera, klura på hur jag vill ha det och hur vi ska nå dit. Har kikat på lite tävlingar i sommar, några i närheten och några lite längre bort.Har påbörjat ungefär tre blogginlägg den senaste veckan, men när jag har skrivit några rader så känner jag mig bara så trött och tycker att det jag har skrivit är rätt meningslöst.

Det känns som om den här träningssäsongen vi har framför oss är viktig. Kommer vi att nå dit jag vill, kommer jag att orka göra det där lilla extra för att det inte bara ska gå bra utan riktigt bra? Det är så lätt att halka tillbaks in i gamla rutiner....

På sista tiden har jag tagit tag i blicksläppen under ingångarna på plan. Vi har tränat snabba konskick och jag har brutit för trav de sista stegen även om det har varit i en kedja. Har märkt att för Fixa är det bättre att få bollbelöning när hon med bra fart vänt upp mot mig vid konen istället för att träna på att hon ibland ska runda konen och springa tillbaks. Att inte veta om hon ska runda konen eller inte har gjort henne för bakåtriktad. Nu vet hon, "Kuta ut så snabbt du kan och ställ dig", och då går det snabbare.

I stort sett varje träningspass har börjat med en kedja som inleds med ett frittfölj som är ganska rejält, 2-3 minuter iallafall, därefter något eller några till moment- Har kört mycket fjärrdirigering eftersom hon har börjat slarva där, speciellt i kedjor. Helt plötsligt har hon kommit framåt i ligg-sitt skiftet tex.

Idag gjorde vi en kedja med Frittfölj, dirigeringsapportering, metallhopp, fjärrdirigering och avslulutning med ett konskick som ledde till bollbelöning. Friaföljet gick riktigt bra, ett pip. Båda apporteringsmomenten gick bra, men sen var det svårt att sänka hennes aktivitetsnivå inför fjärren. Detta ledde till en framförflyttning mellan just ligg-sitt, så där gjorde vi om- Farten till konen var riktigt bra.

Efteråt tränade vi vittringsapportering som är något som vi måste jobba med hela tiden för att hon inte ska börja slarva. I alla apporteringsmomenten kan det bli ett omtag då och då så det måste vi också jobba med. Det känns skönt att vi har säsongen framför oss och att jag inte behöver stressanmäla mig till någon tävling.

Nu sitter jag i soffan med världens bästa Extra i knäet, ( ja det är huvudet som får plats) mysigt! Något som jag har blivit mycket bättre på sen kedjekursen är att inte belöna när Fixa förväntar sig en belöning och går upp i aktivitet. Då avslutar vi kanske med lite fotgåeende istället och inte förrän hon är lugn igen och koncentrerar sig så kommer belöningen.

5 kommentarer:

peder sa...

vilken bild nu är våren här sötnos

Anonym sa...

Hej Katarina!
Jag tycker att du är så duktig, kämpa på!! Jag brukar vara inne på din blogg och se vad du håller på med!
En gammal kursdeltagare
Mia med boxern Honey snart 3 år nu!!

Katarina sa...

Hej Mia!
Vad kul att du är inne här ibland! Hoppas att allt går bra med Honey! Ha det bäst!
Kram

Anna och Juni sa...

Söndag funkar! Kan ta mig till DTBK!

Katarina sa...

Åh vad toppen Anna!