onsdag 27 april 2011

En fråga om attityd!Nu pratar jag om min attityd och ingen annans. Idag bestämde jag mig för att köra igenom hela eliten tävlingsmässigt utan belöningar. Min spontana känsla när jag ska göra det är att det nog kommer att bli lite jobbigt för Fixa, att hon kommer stressa upp sig osv..

Nu gick jag medvetet in med attityden att det skulle bli lätt. Fixa tycker ju att lydnad är jättekul, det är inte jobbigt för henne att göra elitmomenten, det är roligt. Jag fokuserade också på att jag skulle vara lugn och inte börja göra en massa konstigheter själv OM Fixa gå i upp i varv.

Det blev ett gnäll vid dumrutan, och då felade jag henne och gjorde om. I övrigt körde vi på utan några stora missar. Inga slutgnäll vid avlämnandet av apporten, härligt. Hon nosade ordentligt på alla vittringspinnar innan hon tog rätt, underbart. Fjärren som vi avslutade med gick jättebra. Vi körde på kortare avstånd, men oj vilka fina skiften hon gjorde ,träningen börjar arta sig. Det vi måste träna med på mer är uppsittandena både i fjärren och på platsliggningen.

Det jag försökte känna hela tiden var, det här är roligt, det här är lätt, och jag tyckte faktiskt att det hjälpte. Sen tränade vi själva utan tävlingsledare och det underlättade naturligtvis för att hålla nere hennes stressnivå.

Imorgon blir det två lydnadspass, ett med Lotta och ett med Emma. På det första träningspasset kommer jag att träna på dumrutan. Få kommendering men strunta i den. Vi kommer att fortsätta att jobba med skiftet ligg-sitt och även träna plats med fokus på att höja hennes förväntan när jag går ifrån henne och precis kommer utom synhåll, eftersom det är då hon ibland lyfter huvudet. Ska även jobba med stadgan vid inkallningen, när jag lämnar henne för inkallningen ligger hon ofta lite oroligt och börjar inte fokusera ordentligt förrän jag vänder mig om. På det andra träningspasset tänkte jag köra en kedja med kommendering, ska fundera lite på vilka moment som ska vara med.

2 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Vad skönt när det funkar, när man vågar utman sig coh sin hund. Bra jobbat!

Anna och Juni sa...

Skönt att det funkade! Tror verkligen mkt ligger i ens egen huvud... syns imorn!