fredag 22 april 2011

Fokus ger resultat!

Idag är det sjätte dagen på mina två fokusveckor med inriktning på fjärrdirigering, dumruta och sitt upp. Idag tränade vi en stund på förmiddagen med Jenny och Mini, och jag märker redan att träningen gett resultat. Fjärren såg jättefin ut, vid nåt tillfälle rörde sig en baktass nån centimeter men i övrigt var hon helt stilla.

På dumrutan fokuserade jag idag på fotgåeendet. Jenny fick vara tävlingsledare och sa "kommendera" allt som oftast, men Fixa höll sig bra i position ändå. Vid någon kon började Fixa svänga för tidigt och då fortsatte vi rakt fram och svängde sen åt andra hållet istället. Men om jag jämför dumrutan mot i höstas så har det helt klart gått framåt.

Sen körde jag lite platsliggning också med belöning när jag går ifrån henne, hon har ju ibland börjat lyfta huvudet när jag lämnar och går utom synhåll, så jag försöker öka förväntan i den delen av momentet.

Mini är förresten verkligen en jättehärlig liten hund, och söt som socker dessutom, många fina detaljer fick jag se!

Uppsättandena är ju också något vi har börjat repetera lite. De senaste månaderna har det blivit väldigt mycket kedjeträning och det var ett bra tag sen vi jobbade med helt frivilliga beteenden. Därför var det så härligt att det tog ungefär två sekunder då Fixa tittade lite frågande på mig, för att sen börja erbjuda uppsitt i ett rasande tempo, sötnos!

Häromdagen var Peder tävlingsledare när jag kedjade ett par moment, och hans kommentar var att intrycket nu var lite mer samlat och att Fixa fokuserade på nästa uppgift istället för att bli frustrerad för att inte bollen kommer fram direkt. Vi har en bit kvar helt klart, men åh vad härligt det känns! Det går åt rätt håll och träningen ger verkligen resultat. Vad kul det ska bli att ge sig ut och tävla i sommar.

GLAD PÅSK!

4 kommentarer:

Malin sa...

Ja, jättekul! Precis, jag stå över den här gången men är taggad inför Norge i augusti :D

Anonym sa...

Kul att höra att träningen går framåt!!! Vi tänkte åka på lidingös onsdagsträning imorn kl 19 om du vill vara med. Annars tänkte jag styra upp ngn form av mindre träningstävling nästa vecka. Mån kanske...?

/Anna

jenny sa...

Mini tackar för den gulliga kommentaren ;-)
Fixa är allt en sötnos hon också!

åsah sa...

å va roligt! jag vill också tävla, men det är en bit kvar! Vi ses på måndag!