lördag 16 april 2011

Träningsplanering!

Upptäckte just att det är fem veckor till talanglägret och sex-sju veckor tills vi ska tävla. Dags för lite planering.

Vi ska fortsätta att jobba mycket med kedjor, kommendering med olika tävlingsledare osv. I kedjorna ska jag fela för pip i fotgåeendet och dumrutan samt för långsamma konskick. Självklart även för andra större fel. Ska fortsätta att jobba med fartmoment och sen köra fjärr och vittring på slutet. Ungefär varannan kommendering ska vi inte följa eller köra tävlingsmässigt.

De två närmsta veckorna ska vi ha minst ett träningspass per dag då vi tränar detaljer i fjärren samt dumrutan. Fixa har börjat slarva både på ligg-sitt och stå-ligg på fjärren, och det har funkat jättefint tidigare.

Dumrutan ska jag nu separera från de andra och se det som en kedja i sig som vi ska få perfekt. Snyggt fotgående, bra intaganden av positionerna, bra stadga och fina upptag. Det blir inget kommando om Fixa inte går riktigt fint fot, det blir ingen sväng o Fixa börjar svänga själv osv. Dessutom tänkte jag träna in dumrutan med en speciell extragod belöning, idag blev det överbliven lammfilé!

En annan detalj som jag måste ta tag i är Fixas uppsättanden i slutet av tex fjärren, och platsliggningen, de blir ofta lite halvdåliga. Hon liksom halvsätter sig. Onödiga minus helt enkelt. Nu i påskveckan hoppas jag få in mycket träning med kompisar. Vicktoria och Lotta är redan bokade, men hoppas att jag lyckas få till träning även med Emma och Anna & Anna.

Nu ska jag dåsa lite framför TV:n med alldeles för mycket marsipan i magen. Till mitt försvar så sprang jag faktiskt en mil, fast det var i och för sig igår!

3 kommentarer:

Sanella sa...

Vad ni är duktiga! Nu håller vi en tumme för att era planer ska gå vägen.

Katarina sa...

Tack Sanella! Hoppas allt är bra med dig med! Vilka dagar brukar du vara på VBK?

Anna och Juni sa...

Härligt med uppstyrd träning! Jag har haft toppenkänsla i ff två dagar i rad. Känns skönt efter katastrofen sist vi träffades :)

Ses vi på onsdag?