torsdag 7 april 2011

Träningsvår!

Nu har våren verkligen slagit till för fullt. Snön är äntligen borta från tomten och även när det är dåligt väder så är det inte så där jätte kallt. Jag får sån enorm energi den här årstiden har hur mycket ork som helst känns det som.

Har haft två riktigt bra träningspass med Fixa den här veckan. Igår med Emma och idag med Titti och Lotta. Imorgon ska jag och Emma träna igen. Känns så bra att få nöta sitt i grupp och platsliggning med andra hundar, vittringen med tävlingsledare och kedjeträning överhuvudtaget.

Idag agerade Lotta högljudd tävlingsledare och Titti närgången domare som gick tätt inpå när vi gick fritt följ. Jag följde inte kommenderingen och jag belönade ingången på planen och på rutskicken låg det boll vid rutans kant. Det känns viktigt att tävlingsledare och kommendering inte alltid betyder långa kedjor utan belöning utan att kommendering snarare inte ska betyda så mycket allt, det ska inte påverka Fixas förväntningar allt för mycket. Svårt kanske om hunden har tävlat mycket...

Nästa vecka ska jag ha "dumrutan" fokusering förresten. Dumrutan är ju mitt hatmoment som jag gör mitt bästa för att slippa träna. Inte så framgångsrikt i längden antar jag. Min tanke nästa vecka är att träna både frittfölj och stå/sitt/ligg vid en uppställd dumruta. Men inte nödvändigtvis just som man ska gå. Ibland går vi diagonalt, byter håll osv, allt för att det ska bli mindre förutsägbart. Nu ägnar sig Fixa åt att börja svänga innan konen och ibland tar hon liksom sats och hamnar i en dålig position när hon tror att jag ska ge henne ett kommando. Sen funderar jag på hur jag ska förbereda henne för momentet, vad jag ska ha för förberedelse? Nån som har nåt bra förslag?

2 kommentarer:

åsah sa...

jag tänker att det vore bra att ha en förberedelse inför koncentration? vet inte hur man kan göra det men....

fina bilder och jag håller med om att det är härligt med våren!! du vill inte hänga med på en HI-kickoff den 1:a maj?

Katarina sa...

Kan inte komma då tyvärr Åsah!