onsdag 6 april 2011

What´s new?

Förra veckan blev en bra hundträningsvecka. Det blev tre pass med olika träningskompisar och därmed möjlighet till kommendering, sitt i grupp osv. Vid de två första tillfällena var Fixa tyst och jag känner mig nöjd med de passen. I söndags när vi tränade på dtbk gnällde hon och känslan var lite sämre.

Det känns som om det här är en period då vi testar oss fram lite. Som om jag delvis är ute på ny mark och prövar ett annat träningssätt än jag har haft med tidigare hundar. Det är stor skillnad att ha som mål att hunden ska bli lydnadschampion, att tävla ett par gånger i elit och sen gå vidare med nya äventyr. Nu ska jag försöka få fram något mer hållbart, mer stabilt och genomarbetat, utan att tappa alltför mycket detaljer. Det är en spännande och lärorik process och jag hoppas att jag kommer att känna att "jag gjorde rätt" när jag ser tillbaks på den här tiden.

Igår fick jag besked om att vi fortfarande är med i talanggruppen vilket innebär att få åka på läger i slutet av maj och tävla mot Norges talanggrupp i augusti. Spännande och kul. Jag ser verkligen fram emot lägret där jag lärde mig massor!

Idag blir det träning med Emma & Meg och på torsdag blir det träning med Lotta och Titti hoppas jag. Ett av målen med den här perioden är att vänja Fixa vid massor med kommendering. Som vi ibland följer och ibland struntar i. Kommendering ska bli vardag, och helst nåt som inte taggar igång henne allt för mycket.

6 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis! Kör hårt och mangla Norge :)

Anna & Torsten sa...

Vad kul att ni är kvar i talanggruppen!

Det var bra träning i söndags, säg bara till när du kan igen. Anna är ju bortrest, men om du vill kör jag gärna en träning den här veckan. Jag är ledig fredag o lördag:)

Sofia sa...

Grattis, vad kul att ni får fortsätta i talanggruppen! Ni är så himla duktiga!

Kör så det ryker! :)

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Grattis, vad kul! då ses vi där...

Ylva sa...

Vad kul att du tänker så långsiktigt...Har inga tvivel att ni kommer att komma så långt som du önskar dig! kram!

Jenny/Nike sa...

Hej! Jag har inte sagt hur kul jag tycker det är att vi båda får fortsätta i talangtruppen! Jag ser verkligen fram emot lägret i maj! Och vad spännande att kanske få åka till Norge och "tävla"! Kanske kan vi få in ett träningspass tillsammans snart igen :) Ha det gott!