torsdag 5 maj 2011

ännu mer träning....

Oj vilket träningsflow jag är inne i nu. Skulle kunna ägna hur mycket tid åt hundträning som helst nu om jag hade möjlighet. Det känns såå kul och jag märker att Fixa blir mer balanserad med hög träningsdos.

Idag körde vi igenom hela eliten utom rutan tävlingsmäsigt. Lotta var tävlingsledare och Titti domare. Det gick faktiskt rätt bra.

Vi värmde upp med en 40 minuters skogspromenad och sen tränade jag lite Inkallning och Apporteringsdirigering med Fixa. Precis innan vi skulle in blev det lite fotgående med belöning när hon höll sig fint vid mig i helt om vändningarna.

När vi gick in på planen var hon med mig fint.

Början av Friaföljet gick bra, men vid stegförflyttningarna råkade jag trampa på henne så att hon skrek till ordentligt, och därefter blev det några gnäll. Hon varvar fortfarande mer vid kommendering på fria följet men hon höll en snygg position.

Eftertanke: Fortsätta att jobba med ingångar, kommendering vi inte lyder. Tänkte också att vårt nästa Fria följ ska innehålla massor med stegförflyttningar och vändngar på stället, vid flera olika ställen i fotgåeendet. Tänkte även testa att göra en kedja med flera fria följ i. Tex: Frittfölj, Dumrutan, Hopp, Frittfölj, Vittring, Frittfölj. Vad tror ni om det?

Dumrutan: Fixa vred sig vid ställandet, stod inte still. Okej fotgående, svängar och skiften.

Eftertanke: Träna mer stadga i ställandet. Fick även ett bra tips av Lotta, att jag ska gå likadant oavsett om jag går med hund eller inte i dumrutan, tex 90 graders svängar osv.

Inkallning: När jag lämnade henne satt hon sig upp?! Jag gjorde om och då gjorde hon en superinkallning. Snabbt stå och ligg och bra fart.

Eftertanke: Hon har faktiskt satt sig upp sådär förut, stadgeträning även här behövs. Gå tillbaks och belöna ibland, inte alltid kalla in.

Dirigeringsapportering:
OK fart till konen, kunde vara lite snabbare men det var galopp. Bra griipande, bra fart in och snygg ingång. Fixa gjorde ett omtag.

Eftertanke: I höstas tränade vi mycket på att hålla ordentligt och inte göra omtag, men det får vi jobba med igen.

Metalhopp: Jättebra, förutom ett slutgnäll vid "ta föremålet"

Eftertanke: Suck, vet ej vad jag ska skriva här. Jag kanske ska hosta precis när tävlingsledaren säger "ta föremålet" så att domaren inte hör att hon piper?!

Vittring: Fixa tog rätt, jippie. Långsam galopp ut, bra letande, trav sista stegen in, men som sagt när hon är snabbare så tar hon fel så jag får köpa det nu.

Fjärrdirigeringen: Gjorde skiftena ligg-stå-ligg-stå-sitt-ligg. Hon gjorde det superbra!

Eftertanke: Träning ger färdighet, så härligt att det funkade i slutet av en kedja idag. Måste dock jobba vidare med uppsitten från ligg.

Älskar min duktiga, glada lilla hund!

2 kommentarer:

Sofia sa...

Du är så himla envis och noggrann. Ni kommer bli hur bra som helst!

När vinner ni SM? Nästa år? :)

Heléne, Mick & Tiger sa...

Visst är det så (ang din kommentar om rädslor på min blogg). Kanske är det så att ju mer scary en viss sak känns desto viktigare att man verkligen gör den!!
Kul att läsa om er träning - lycka till på tävlingsbanan!!