torsdag 12 maj 2011

En lagom träningsdosDen här veckan har varit lite körig. Mycket jobb och mycket fix med annat än hundar. Dessutom har jag känt att jag velat ta det lite lugnare med hundträningen i några dagar eftersom vi har kört så extremt mycket. Med lite lugnare menas ett ordentligt lydnadspass i söndags, bara promenad och jogging måndag och tisdag, och sen lite lydnad igår och idag.

Idag slarvade jag med motionen innan träningen. Sen mitt pt-pass i tisdags har jag fortfarande sån grym träningsvärk i benen att det är lite plågsamt att röra sig. Så det blev en halvtimmes lugn promme innan träningen. Den började dessutom med att Fixa låg uppbunden medan jag kommenderade Lotta igenom hela eliten. Ja och sen var det min tur...tänkte köra lite ingångar och början på friafölj. Fixa var totalt överladdad och gnällde för fulla muggar. Och jag förenklade och belönade för fulla muggar när hon var tyst... och så höjdes hennes belöningsförväntan i ett nafs och hon blev om möjligt ännu mer laddad.

Jag fick ett återfall helt enkelt, belöningsjunkie som jag är! Vilken läxa har jag då lärt mig som jag egentligen redan visste? Slarva inte med motionen och uppvärmningen innan träningen.Även om det är jättekvavt och jag knappast orkar röra på mig så har vädret inte alls den effekten på lilla krutpaketet. Läxa nummer två som jag också redan visste: Börja inte belöna som en idiot bara för att hon gnäller. Fela och gör om istället. Lägg henne i rätt sinnestämmning innan träningen börjar. Suck vad jag blir trött på mig själv.

Gick ner till Norrhamnen nu på kvällen och körde en kedja med frittfölj, dumruta, vittring och frittfölj. Överladdad hund igen, men nu gjorde jag inte om tidigare misstag utan jobbade henne till en mer lagom nivå. Körde också två friafölj med. Raktsräcka-stegförflyttningar-raksträcka- vändningar på stället-raksträcka....osv.
Det kändes riktigt bra. Jag skulle vilja tävla Skärgårdscupen förresten, första helgen i juli. Skulle vara kul att få ihop ett lag....

2 kommentarer:

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Kul med en cup! HAde varit skitkul men tyvärr så bor vi ju på fel ställer :-)

Katarina sa...

Ska bli kul att ses i helgen!