måndag 23 maj 2011

Vårt andra talangläger!En trött liten Fixa efter två intensiva träningsdagar

Lite trött men nöjd efter helgens talangläger är jag. Trevligt ressällskap och många glada skratt fick jag av Jenny, och Erica och jag som delade rum snackade längre än vi borde på kvällarna. Det var roligt att återse "gamla talanger" och kul att träffa nya.

Bästa tipset i helgen var hur jag skulle ändra min spingstil i friaföljet för att det ska se mer flytigt ut. Tänk ut och jogga istället för höga knän! Fixa svarade direkt när jag ändrade språngmarsch. Jag passade på att ta hjälp med att träna sånt som är svårt att träna själv.

Fokus vid stadgan i inkallningen, uppsitten i fjärren med medhjälpare som gav belöning, ingångar på plan genom ytterdörr och med hund som passerade, tävlingsmässig vittring inomhus, osv.

Momenten som var bestämt att vi skulle jobba med i helgen var Frittfölj, Inkallning, Fjärr och Gårunt rutan. Vi fick en ordentlig genomgång av det nya Z:at som kommer att ersätta Gårunt rutan vid årsskiftet. Jag testade att göra hela Z:at med Fixa och det gick kalas. Gäller att inte göra Z:at lika förutsägbart som Gåruntrutan nu, så att vi börjar få samma problem som vi har haft där. Det känns i allafall jättekul med ett nytt moment, och på landskampen i Norge i augusti kommer det att bli nya Z:at istället för Gåruntrutan.

På söndagen var det som vanligt minitävling. Superbra träning med publik, applåder, tävlingsledare som går jättenära osv. När jag såg att friaföljet började med en jättelång raksträcka och att långsam marsch-språngmarsch-långsammarsch var med så gick jag ut och tränade lite på det. Jag gick ganska mycket fot för att värma upp henne, och efter en stund så kände jag att Fixa blev lite lugnare och mer koncentrerad. Jag tittade inte på några innan mig utan vi väntade utomhus på vår tur.

Under ingången var Fixa lite ofokuserad. När vi ställde upp för frittfölj var hon helt med igen. Jag tycker att hon höll en bra position i friaföljet, hon var koncentrerad och gnällde inte en enda gång. Jippie! Under långsam marsch så tränger hon så det måste vi jobba på. Vid stegförflyttningarna så kommer hon lite för långt bak. Men jag kände mig jättenöjd både med Fixa och med mig. Jag var fokuserad och kände mig trygg och laddad.

Inkallningen var sämre än vanligt. Sämre fart och sämre ställande.

Rutan gick jättebra. Bra fart till kon, snygg ruta och hon var inte för grund. Lotta tyckte att jag skulle jobba mer på upptaget vid inkallningen från rutan. Det skulle kunna bli mer distinkt.

Hoppapport gick också helt ok. Apporten flög iväg tjugo meter efter hindret och Fixa fick ett väldigt sug framåt, så hon slog i hindret. Men det brukar hon inte göra så jag lägger inte så stor vikt vid det.

Själva momenten var inte perfekta på nåt sätt, men känslan var toppen. Vi hade båda bra fokus, jag tyckte att det var roligt och blev bara lite lagom nervös. Vi hade ett fint samarbete och Fixa gnällde inte en enda gång under hela programmet. Hon verkade inte heller bli störd av applåderna. Transporterna mellan momenten kändes också bra.

Nu är jag helladdad och vill träna, förbättra och förfina så att vi är grymma i Norge i agusti. Tack Lotta och Anders och Anders för en toppenhelg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er tjeligan. Måste skriva att det är så spännande att få ta del av era tränings och tävlingspass. Förtsett att informera oss vidare!
Mvh sanella

Ylva sa...

Vad kul med talangläger! Det där med Z:a var ngt nytt för mig, mao behöver jag o India aldrig göra "dumrutan" :)Vi hörs och syns snart!

Katarina sa...

Tack Sanella! Det ska jag absolut göra. Kram

Anna och Juni sa...

Gärna träning snart! På söndag så har vi träningstävling på Lidingö BK. Än så länge är det bara 5 klass 1:or som anmält sig. Vi tänkte träna i samband med den. Vara med? :)

Sofia sa...

Vad roligt att det går så bra! Ni är grymma! Heja heja!

Jeanette sa...

Jag tyckte det var en fröjd att titta på er! :)

Kraaaaam

Anna och Juni sa...

Kan inte heller torsdag, men tack för tipset :) Kan du träna söndag då? Såg förresten din fråga om Skärgårdscupen. Är det internationell tävling? Kanske dags att börja träna Z:a isf för mig. Och vilket (vilka?) datum är det. Kan tänka mig att tävla då :)