måndag 2 maj 2011

Träningstävling!

Igår kväll var det träningstävlig på Solna-Sundbyberg. Dagen till ära var det ungefär fem plusgrader så jag var glad att jag satte på mig en mössa i sista sekunden. Det blev tävlingslikt med samling i klubbstugan, uppvärmning på annan plats och väntan på vår start.

Jag gick en sväng med Fixa innan vi skulle samlas. Sen värmde jag upp henne med lite fotgåeende innan för att få henne lugn och koncentrerad. Jag var lite spänd innan för det blev liksom som ett test för att se om all tävlingsträning har hjälpt. I höstas kunde Fixa börja gnälla redan vid "Är föraren redo" när hon trodde det var tävling.

Vi gjorde en kortare version av båda gruppmomenten. Fixa låg med hakan i marken hela tiden, skönt. Hon tittade sig lite om under sitt i grupp.

Jag körde frittfölj, hoppapport, vittring och fjärr. Ingången gick bra. Hon gick snyggt och koncentrerat.

Fria följet gick ganska bra. Det blev två gnäll ett vid vändningar på stället och ett vid stegförflyttningar, båda gångerna lade jag henne ner. I övrigt gick hon i en hyfsat bra position och hade fin kontakt. Svängarna blev också ordentliga men jag har för mig att två halter blev konstiga. Att tänka på: Bli lite mer kommenderad för att JAG ska röra mig likadant som vanligt. Fixa blir alldeles för vid i helt om språng marsch så det måste vi verkligen träna på.

Metall hopp gick jättebra. Gladast var jag för att hon var tyst när tävlingsledaren sa " Ta föremålet" Vi har haft problem med gnäll i slutet av apporteringsmomenten.

Vittringen gick bra eftersom hon tog rätt pinne. Här har jag ganska låga krav eftersom vi har haft problem med att hon tar fel pinne när vittringen hamnar i en kedja. Hon galopperade ut, nosade ordentligt, tog rätt, bar pinnen som en cigarr ( inte så snyggt) började med galopp tillbaks men travade de sista stegen. Helt ok, det är när stressnivån varit för hög och förväntan på belöning efter avlämnandet har varit för stor som hon bara har gripit första bästa pinnen och sen kastat sig tillbaks i full fräs.

Vi avslutade med fjärrdirigeringen på full längd. Skiftet ligg-stå-ligg gick perfekt. Det är ju något vi fokuserat på sista veckorna eftersom hon har börjat slarva när hon ska fälla sig bak. På nästa skiftespar tog hon en tass framåt när hon ställde sig, inte bra, och vred ena baktassen något från stå-sitt. Att tänka på: Träningen har hjälpt men vi måste fortsätta att jobba vidare för vi har en bit kvar fortfarande.

Efter sista momentet gick vi ut från planen, Fixa fick godis och kamplek. Jag känner mig nöjd med Fixas och min prestation igår. Hon har blivit betydligt mer van vid kedjor och varvar inte alls upp sig på samma sätt längre. Det kändes inte som om hon skulle "explodera" utan vi hade kunnat köra på med några moment till utan problem. Jag har fått lite bra insikter om vad vi ska jobba vidare med.

Jag blev lite sugen på att vara lika duktig som Åsah och Anna och själv dra ihop en träningstävling på Vaxholms bk. Frågan är hur många som orkar sig ut hit?

8 kommentarer:

Johanna sa...

Vad kul att det kändes bra!

jenny sa...

Det låter som att det gick bra, skönt när träning ger resultat!

Waxholm är ju inte så långt;-) säger hon som bor i Täby...;-D

Vi ses snart!

Mirre o Affe sa...

Hej
Tyckte att hopp apport var kanonsnyggt, det var en fröjd att få kommendera er båda.

Vaxholm, jaa det känns lite långt bort om det ska ske en vardagskväll.

Lycka till på tävlingarna framöver

Katarina sa...

Tack Mirre, vad kul att du har hittat hit! Lycka till själv!

kerstin sa...

Kul att det gick bra igår. Ja, det var nog mig nu menar som tränade inomhus i vintras. Javisst kan vi träna ihop, e de för långt för dig att tex åka till Kista? Min Star som blev svensk lydnadschampion i feb i år ska bli pappa nu i maj med en robust tik från Örebro. Be din kompis hålla utkik på min hemsida om hon är intresserad av en valp. Mvh/K

Anna och Juni sa...

Hum... hur långt är det? Jag åker ju gärna! Fast det kan ju vara meckigt en vardagskväll med all trafik.

Riktigt bra träningstävling igår! Kul att det kändes bra och att det gått framåt med tävlingsträningen!

Katarina sa...

Det tar 40 minuter från Lidingö ungefär om det inte är köer.

Ylva sa...

Första onsdagen i varje månad har vi det som kallas för månadstest här på Häverö BK. Du skulle säkert vara välkommen att köra igenom elitlydnaden hos oss om du vill och har möjlighet. Vi hörs!