torsdag 30 juni 2011

Beslut...

Jag kommer inte att tävla nästa helg. Eftersom friaföljet är som det är så känner jag att jag inte vill köra ett helt frittfölj tävlingsmässigt och låta henne gå fel nu när jag försöker jobba om det. Eventuellt tävlar vi på någon av tävlingarna på Öland, men det är tveksamt.

Vi har ju våra tre förstapris i elit, och dessutom ganska höga poäng på två av de, så jag tänker inte stressa. Istället ska jag försöka träna så att vi iallafall har kommit en bit framåt när vi ska tävla med talanggruppen i augusti. Jag har dessutom fått tag i både Lotta Linusson och Maria Brandel och har blivit lovad privatlektioner. Jag behöver råd från någon som kan titta på oss med lite objektiva ögon, och som jag dessutom har fullt förtroende för.

Just nu håller jag mest på att laborera. Hur blir det om jag går såhär? Om jag placerar belöningen på ett visst sätt osv. Jag har grym ångest för att jag har behövt öka belöningsfrekvensen med ungefär 200 procent, men jag sr liksom inte riktigt något annat sätt.

Häromdagen tränade jag på Österåkers BK. De har stora speglar där om gör det möjligt att träna frittfölj och se sig själv. Då körde jag även en kedja med inkallning, dirigeringsapportering, metallapport, vittring och fjärr. Precis som på tävlingarna så blev inte fjärren perfekt så här i slutet av kedjan. Måste jobba på det.

Det var allt för idag tror jag. God natt!

3 kommentarer:

Jenny/Nike sa...

Jag tror att du gör helt rätt! Det finns ingen anledning att stressa och tävla när känslan inte är den rätta. Du känner både dig själv och din hund, och vet när det är dags att bromsa och fundera istället.

Hoppas vi kan ses och träna tillsammans i sommar!

Ha det gott!

Anna och Juni sa...

Skönt att du fått möjlighet till privatträningar. Helt rätt att hoppa tävlingarna när det inte känns bra. Har agilityfokus en vecka till men sen kan vi väl ses för träning?

Tack för grattis förresten!

Anna och Juni sa...

Japp, måndagkväll funkar!