onsdag 8 juni 2011

Hektiskt med kul!

Varför infaller årets stressigaste period när det är som vackrast och mysigast här i Sverige? Från mitten av maj till mitten av juni skulle jag vilja mysa, sitta i vår hammock och se på allt som slår ut, gå i skogen, mysa med barnen, njuta!

Istället har vi tusen grejer att hinna med förutom allt det vanliga. Förvisso roliga saker men för många. Vi stressar mellan dagis- och skolaaktiviteter, avslutningar och uppvisningar. Igår hade Molly redovisning om rymden och direkt efter var det avslutning på joggingkul. Trots att vi höll på att stressa ihjäl oss så hade joggingfröken hunnit åka med medaljerna som tjejerna skulle ha fått på avslutningen.

Hundträningen försöker jag få till så gott det går mitt i allt det här. Jag har fyra tävlingar inplanerade i sommar förutom landskampen i Norge. Lite småpill håller vi på med, gruppmomenten tex. Att sätta sig upp ordentligt på kommando, och att inte lägga sig i förväg tex. Annars känns det faktiskt som en del moment börjar sitta riktigt bra, de behöver bara underhållas lite för att bibehållas.

Idag var det uthållighetsträning på schemat. Frittfölj-rutan-dirigeringsapportering-vittring-fjärr i en följd. Dels för att Fixa hela tiden behöver tränas i att göra många moment i rad utan att gå upp för mycket i varv, och dels för att träna på fjärren i slutet av en kedja. Det är en sak att göra fjärren snyggt som enskilt moment, men en annan att göra det efter en massa fartmoment... Idag gick det toppenbra!

Fram till nästa tävling ska vi jobba vidare med långa friafölj, dumrutan och detaljerna i platsliggningen. Och så bara träna lite för att hålla alla moment aktuella och lägga bra belöningsminnen på vissa strategiska ställen i momenten.

1 kommentar:

Sofia sa...

Jag håller med! Det är alltid mycket den är perioden och istället för att bli effektiv och jobba på så sitter jag mest och dumstirrar framför mig och längtar ut i solen...

Är det några tävlingsplatser och datum du vill avslöja ifall man skulle råka ha vägarna förbi? :)