onsdag 15 juni 2011

Motiverad och inspirerad!

På fredag är det dags för tävling igen och då testar jag en lite ny förberedelse taktik. Mycket träning nära inpå tävlingen med framför allt långa fria följ. Mitt mål är att hon inte ska bli för het under friaföljet på fredag, att det nästan ska kännas som om hon tänker att "ja nu ska vi traska omkring och gå fot i flera minuter igen." Det ska nääästan vara lite småtrist, iallafall inte så störtkul så att hon kryper ur skinnet. Ska bli intressant att se hur det funkar.

Vi är anmälda till tre tävlingar till i sommar och jag ska iallafall åka på två av dem. Sen blir det lite ledighet ifrån tävlingslydnaden i några veckor för att sen förbereda oss för landskampen i augusti.

Jag har en ganska klar bild över vad jag ska ta tag i träningsmässigt efter tävlingsperioden. Mycket handlar om att få mig att se proffsigare ut, att röra mig snyggare i friaföljet och sluta upp med en del onödiga konstigheter jag har för mig med tex axlarna.

Friaföljet tänker jag ta lite hjälp med för att få ett till perspektiv på det. Målet är ett lugnare frittfölj där Fixa inte tänker så mycket så att hon överarbetar. På platsliggningen ska vi jobba med uppsitten och att Fixa inte ska glida över på ena skinkan efter några minuter.

Z ska bli jättekul att börja jobba med ordentligt. Håller på att fundera hur jag ska göra för att inte få samma problem där som vi har i dumrutan, dvs en hund som börjar svänga själv vid konerna och går ett sämre fotgående än annars. Jag har en bra plan som jag ska skriva mer om en annan gång.

Jag känner mig grymt peppad inför både tävlingarna och träningen. Det känns så bra att ha en lång säsong framför oss innan det blir mörkt och kallt igen. Mitt mål i lydnaden är förutom att jobba på att förbättra det delar jag redan skrivit om, att vi ska ha kvalat till SM i lydnad 2012 innan året är slut. Jag tänkte även åka på en rankingtävling i december främst för att träna mig själv att tävla i situationer då jag blir mer nervös.

I höst blir det kurs för Maria igen förresten. Tre heldagar är inbokade i september, oktober och november. Helhet och kedjor är det tänkt att vi ska fokusera på, och jag tror att det blir en väldigt bra grupp med bara ekipage som tävlar i elit.

Inga kommentarer: