onsdag 1 juni 2011

Ta tjuren vid hornen!

Och tjuren i det här fallet det är det långa Friaföljet som vi gick på tävlingen förra veckan. Det är lustigt för jag minns det väldigt bra, varje sväng, halt och raksträcka. Konstigt, för jag brukar inte minnas friaföljet i sån detalj.

Egentligen skulle jag ha tävlat imorgon men jag har just bestämt mig för att avstå den tävlingen. Jag har inte hunnit med någon tävlingsträning sen förra veckan, och risken finns att hon varvar upp sig lika mycket igen...

Nästa tävling är om bara två veckor, men då hinner jag tävlingsträna lite mer, köra många långa friafölj med kommendering. Fundera på en ny strategi vid uppvärmningen, och finslipa på detaljer som uppsitten, sitta kvar när folk runt omkring skriker "plats", stadgan på stå i dumrutan och lite annat smått och gott.

Vi har i allafall tränat på det friafölj som vi gick på tävlingen, och det är långt och svårt för henne fastän vi är själva och det inte är någon som kommenderar. Vi har nog tränat lite för korta friafölj tidigare, 3-4 minuter max. Jag har nu varit noggrannare med att fela när hon varvar upp sig och tex inte är noggrann i svängarna under språngmarsch.

1 kommentar:

Anna och Juni sa...

Jag insåg att det var sista träningstävlingen på sön. Kl 10 på Nacka BK. Sen är vi redo för träning. Lite svårt att säga en exakt tid. Skulle det funka för dig att köra på Nacka? Kanske vi kan säga kl 13? Så hinner vi klart och dessutom äta lite matsäck så är humöret på topp sen :)