onsdag 20 juli 2011

Öland, semester och tävling!Bad i det ljumna vattnet i Kalmarsund. Promenad på allvaret med de stora vidderna, doften av vild timjan och oändligt långa stenmurar överallt. Bad från de karga kalkstensklipporrna på norra öland och så lite tävling mitt i allt ihop.

Jag kunde inte hålla mig så det blev en liten tävling fastän jag först hade tänkt avstå. Jag åkte och tränade på tävlingsplatsen dagen innan och Fixa kändes minst sagt het. På tävlingsdagen spöregnade det och fortsatte hela dagen. När vi skulle samlas klockan 18:00 hade regnet övergått till duggregn, så det kändes helt ok.

Fixa var lugn som en filbunke innan tävlingen. Låg vid sidan av planen och ville bli klappad på magen. Sen går vi in på planen och på en tiondels sekund tänder hon till och är taggad till tusan. En bra egenskap när jag har blivit bättre på att hantera det.

På alla moment gick det blixtsnabbt och stadgan lämnade en hel del att önska. Ligga lugnt vid inkallningen, ligga lugnt i rutan, stå stilla mellan skiftena på fjärren, hmm jag vet iallafall vad vi behöver jobba med.

Betygen blev som följer:
Sitt i grupp 10
Platsliggn 9
Fritt följ 9
Dumruta 9
Inkalln 9
Rutan 9
Dirapport 10
Metall 10
Vittring 9
Fjärr 8
Summa 293 poäng.

Friaföljet gick bättre än på de tidigare tävlingarna. Träningen och förändringen av belöningsplaceringen har bidragit till en bättre position, men den ökade belöningsfrekvensen under träningen har också lett till en mer speedad hund som gnällde lite. Men det hörde inte domaren.

Det är så lärorikt att tävla och jag fick återigen ett kvitto på vad vi måste träna på. Min tidigare analys visade sig stämma väldigt bra. Jobba vidare med frittfölj och Z:at. Inkallningen måste vi få fason på, det blir oftast några steg för mycket på ställandet, inte snyggt alls. Fjärrdirgigeringen funkar inte så bra på tävlingar. Den här gången blev det inget framåtflytt, men dålig stadga hon stod och ryckte lite mellan skiftena. På uppsättnadet påplatsliggningen fick jag göra dk. Det händer ganska ofta efter en lång platsliggning, och blir det inte dk så blir det ett dåligt uppsitt.

Det härliga med Fixa är att även om hon är superhet så är hon jättefokuserad på uppgiften. Omgivningen bryr hon sig inte om alls. Även om det går fort så har hon så att säga hjärnan med sig.

Jag måste träna mycket mer med kommendering, förflyttningar mellan moment och så vidare. Ska försöka dra ihop ett gäng för lite regelbunden tävlingsträning i höst. Jag måste laborera med våra förberedelser. Kommendering vid uppvärmningen tror jag kan vara bra...spela in en kommenderingsröst att ha när jag tränar själv. Enligt Peder gick jag också vääldigt konstigt med vänsterarm, så en annan grej som jag egentligen redan vet. Jobba bort mina konstiga kroppsrörelser. Ja det finns mycket att jobba på som vanligt, men jag tycker iallafall att det går åt rätt håll.

3 kommentarer:

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Grattis, kanonfina poäng om du frågar mig. Speciellt med tanke på att du känner att det kunde varit bättre. Ska bli kul att få heja på er på SM nästa år :-)

Katarina sa...

Tack! Vad gullig du är!

Jenny/Nike sa...

Grattis till jättefina poäng! Du är väl SM-kvalad snart? Jag är gärna med i en träningsgrupp i höst, låter toppenbra! Ses vi till Norge? Ha det gott!