måndag 22 augusti 2011

Vi börjar komma någon vart...

Jag känner att det går åt rätt håll med både friaföljet och z:at. Idag kedjade jag ett 3 minuter långt frittfölj med z:at och avslutade med första sträckan på inkallningen med belöning för ett bra ställande.

Jag har börjat inse att en bra uppvärmning för Fixa är att först gå ett litet kortare frittfölj med flera belöningar för positionen. När hon börjar komma in i "tänket", eftersom jag faktiskt håller på att jobba om både hennes position och mitt kroppsspråk; så går vi ett långt fritt följ med bara en belöning på slutet. Hon ska vara ordentligt genomarbetad innan vi går in på planen, och jag ska känna att hon är i någorlunda rätt aktivitetsnivå. Att få kommendering de sista minuterna innan vi ska in på plan tror jag också kan vara en bra grej.

Ett ganska bra frittfölj blev det idag. Jag gjorde en liten halvhalt två gånger när hon började tränga i långsam marsch och då rättade hon sig fint. Z:at gjorde jag i vanliga dumrute-ordningen eftersom vi ska tävla snart. Hon kändes lugn och koncentrerad och varken tjuvstartade eller rörde sig under skiftena. I sista momentet, inkallningen hade jag lagt ut en belöning bakom Fixa som hon inte visste om. Jag märkte att hon inte tog i för fullt när jag gett mitt ståkommando och felade henne då och så gjorde vi om. Då gjorde hon ett jättefint ställande och fick då sin belöning.

Det är ju precis så det har blivit på tävling, ett sämre ställande än när vi gör momentet separat. Fram till nästa tävling ska jag jobba mycket både med inkallningen i kedja med belöning, och såklart jobba vidare på detaljnivå och vara noggrann med mina belöningskriterier.

Idag gjorde vi även kedjan vittring-fjärr.vittring-fjärr. Vittringen har känts ganska stabil på träningarna i veckan. Fjärren blir också bättre och bättre. Jag håller på att experimentera lite med att eventuellt byta ord på uppsitten till "upp". Jag tror att det skulle kunna vara något.

3 kommentarer:

Ylva sa...

Rubriken blir lite kul för oss som tycker att ni redan har kommit så otroligt långt men jag förstår såklart vad du menar.....Önskar att jag var lika ambitiös som du men det finns nog inte i mig.....jag går liksom hellre och fiskar ibland ;)

Anna och Juni sa...

Är det imorn det är träningstävling? Vore ju toppen! Men undrar om jag hinner... när börjar det?

Katarina sa...

Klockan sju. Hör av dig om du kommer!