fredag 9 september 2011

Man måste träna på allt-hela tiden!Först och främst tack Johanna för de toppenfina bilderna på oss. Härom veckan var det så dags för den första heldagen hos Maria av de tre inplanerade denna höst. Det har blivit fem kurser hos Maria för mig och Fixa vid det här laget, och ändå får jag Aha-upplevelser varje gång. Och så blir jag påmind om en massa viktigt träningstänk. En del saker behöver jag höra med jämna mellanrum annars glömmer jag bort det eller kanske undviker att träna på det för att det är tråkigt. Det är roligare att träna på det vi redan är bra på!

Dagens bästa citat var iallafall:
"Man måste träna på allt, hela tiden!"
Det är så skönt att höra, och jobbigt samtidigt. Att träna lydnad är ett slitjobb som tar tid, mycket tid om det ska bli riktigt bra. Ett väldigt roligt slitjobb ska tilläggas! Och vi som nu är lite tokiga och vill lägga ner en massa tid, då gäller det att planera träningen noga för att få ut så mycket som möjligt av varje träningspass.

Så här kommer långa listan vad vi behöver bli bättre på:

PLATSLIGGNING: Förbättra uppsitten.

SITT I GRUPP: Fixa bukar sitta still men hamnar ofta lite snett när vi ställer upp för sitt i grupp.

FRITTFÖLJ: Få henne lugnare, jobba mycket med omvänt lockande, mycket kommendering. Förbättra språng och långsam marsch samt bakåt.

Z:AT: Vi har börjat träna på att Fixa ska låsa huvudet när jag är bakom henne.

INKALLNINGEN: Ligga lugnare, jobba vidare med ställandet som alltid måste bibehållas

RUTA: Bättre stadga i rutan både i stå och ligg. Förbättra friafölet efter inkallningen.

DIRIGERINGSAPPORTERINGEN: Omtagen ska bort och så måste vi jobba med att aktivt välja bort mitten.

METALLEN: Brukar gå bra.

VITTRINGEN: Bibehålla genom att träna ofta och alltid med många fler pinnar än på tävling för att bygga upp hennes tålamod.

FJÄRREN: Jobba vidare med att fjärren ska fungera i en kedja, och jobba vidare med sitt upp.

Ja och det där var ju bara detaljerna....så jag behöver inte vara sysslolös i höst. Det viktigaste i kedjeträningen just nu, är att inte släppa igenom fel aktivitetsnivå!

Tjingeling!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Ja, nästa vecka vore kanon med lite träning. Kan kvällstid på mån och tis (är på utbildning). De andra dagarna kan jag eftermiddag :)

Sandra sa...

Ja, det citatet stämmer nog väldigt bra! Tur att det är så roligt att träna och det var ännu roligare att få träna tillsammans med er i helgen!

Anna och Juni sa...

Ja, man måste verkligen träna på allt hela tiden. Så sant så sant. En sak som Maria sa första gången jag gick privatkurs för henne var att: av de som når riktigt långt - tävlar i landslaget osv så tränar alla olika. Det enda som är gemensamt för alla dem är att de tränar extremt mycket. Det finns verkligen inga genvägar!

Sofia sa...

Nu får du allt blogga lite och berätta hur det går för er! Våga vägra facebook!!! :-)

Kram!