torsdag 29 december 2011

December vila....

Efter snart tre veckor med bara motion börjar Fixa trötta på semestern. Men träningsvilan håller på fram till den tionde januari. Då har både jag och Fixa vilat träninshjärnan en hel månad eftersom det var den tionde vi tävlade på Älvsjömässan.

Att tävla där var en rolig upplevelse som gav mersmak! Jag fick också en mängd ideer för hur jag ska lägga upp träningen framöver för att vi verkligen ska kunna prestera i en så svår miljö. Just nu läser jag dessutom en väldigt inspirerande bok " Din gränslösa styrka" av Anthony Robbins. Den handlar just om hur man kan lägga upp strategier för att nå sina mål, kunna prestera så bra som möjligt och att kunna vända svårigheter och misslyckanden till framtida styrkor. Mycket tänkvärt och peppande!

Platsliggningen och sitt i grupp var lite för svårt för Fixa i en så svår miljö, speciellt sitt i grupp när hon hade ryggen mot andra ringen och mot resten av hallen och matte dessutom försvann ut genom en dörr!! Hon var helt klart påverkad men satt kvar. På platsliggningen blev hon väldigt förvånad när jag sa plats, hon hade inte fattat att vi gick in på planen helt enkelt, jag fick säga plats igen och sen hände nåt underligt och faktiskt ganska gulligt. När jag kom tillbaks så låg Fixa fortfarande ner med huvudet men hela kroppen hade liksom glidit ner på sidan, så döm av min förvåning när hon låg som om hon låg och sov!? Jag tror nog mest att det var en tillfällighet, eller var mattan lite halkig? Duktigt att hon ändå behöll hakan i backen tycker jag. Full i skratt blev jag iallafall.

Målet med vår första mässtävling var att jag skulle lyckas hålla nerverna i styr och ge Fixa en bra upplevelse, målet med Fixa var att hon skulle tycka att det var roligt men inte bli lika het som i Smedjebacken.

Momenten var verkligen inget att skryta med, men Fixa kämpade på väl. Frittfölj gick helt ok förutom långsammarsch där hon trängde väldigt mycket, det kan hon ju göra även på vanliga tävlingar så det var inget oväntat. Betyget blev 7,5. Men jag hann njuta av att vi faktiskt tävlade på Älvsjömässan, jag kom tom ihåg att le litegann under frittfölj! Bra av mig! Inkallningen var bra fartmässigt men hade ett dåligt ställande, betyg 7 tror jag.

På rutan var jag nyfiken på om hon överhuvudtaget skulle hitta dit trots publiken som stod bakom. Hon sprang in men var lite för grund. Under inkallningen i slutet lät hon, precis som i Smedjebacken.

Dirigeringsapporteringen är jag jättenöjd med. Bra fart och gripande och inget tugg. Men när hon skulle tillbaks till mig så såg hon mig inte först, så hon sprang mot domaren och sekreteraren istället som liksom stod i jämnhöjd med mig men några meter åt vänster. Jag vågade inte chansa utan ropade på henne igen.

Mellan momenten hade jag henne bara vid sidan och det gick riktigt bra! Hon var inte alls lika utflippad som i smedjebacken, skönt. I ring två strulade det mesta. På fjärren blev det mycket framflytt, vi måste träna fjärr på matta och med publik bakom.

På Z:at var det stadgan som var riktigt usel, men det är ju också vårt sämsta moment så det var inte så oväntat att hon inte skulle klara det i den här miljön. På Z:at ska jag tänka om lite och träna med många häftiga störningar framöver för att få henne att tycka att momentet är roligare, jag tror att hon blir okoncentrerad för att hon tycker att det är tråkigt. På vittringen letade hon duktigt men råkade putta till pinnarna med baktassarna när hon sprang ut. Två pinnar hamnade precis bredvid varandra. Hon nosade och nosade och fick tillslut med sig båda in varav den ena var rätt. Betyg 0 såklart men bra jobbat. Sista momentet var hoppapport och den gjorde hon riktigt fint.

Det var kul att se många fina välarbetade hundar som klarade att prestera i den svåra miljön, men även de väldigt rutinerade hundarna gjorde en hel del missar....och vissa moment blev betydligt sämre även för dem.

We will be back!!! så kändes det efteråt. Fixa var glad och positiv och blev inte låg i den svåra miljön. Jag blev inte dödsnervös, bara nervös. Nu ska här tränas i svåra miljöer och så om nåt år eller så, då kanske vi kan prestera riktigt bra på mässan. Det är Fixas ljud som jag inte vet om jag kommer klara av att få bort, men vi ger inte upp i första taget iallafall.

Jag återkommer på bloggen på nyårsavfton med årssummering och planering av det nya året. Tjingeling!

2 kommentarer:

Ylva sa...

Det är verkligen en svår miljö på mässan. Ni var så duktiga med tanke på att det var första gången där. Klart att du får ordning på ljuden, förr eller senare! kram från Ylva

Helena och Mocca sa...

Jätteroligt att läsa om er debut i mässmiljö! härligt när man känner sig nöjd trots att inte allt funkade. tänk om det vore så lätt med hundträning, så att allt bara satt som det skulle. vad skulle vi då fundera på?! Lycka till med ert tränande och tävlande på det nya året!