måndag 16 januari 2012

Januarimorgon!
Gryning och alldeles tyst. Tyst och tomt. Lite skillnad mot samma strand på sommaren... Äntligen en vintermorgon. Hellre kyla än mörker och regn. Men nu är det plusgrader igen och imorgon är snön nog borta igen.

Vi hann med en sväng i skogen imorse innan det var dags för jobb. På eftermiddagen fick hundarna nöja sig med att gå en sväng till dagis och fritids för att hämta tjejerna. Precis innan det blev helt mörkt hann jag med ett litet träningspass med Fixa nere vid Norrhamnen som ligger precis bredvid huset.

Det var jättebra att skriva upp våra styrkor och svagheter som jag gjorde här i bloggen för några inlägg sedan. Av våra fem förbättringsdelar så handlade fyra om Frittfölj och Z:at. Det blev liksom så tydligt vad jag behöver fortsätta att jobba med, även om det glädjande nog känns som vi har kommit en bra bit framåt i Frittfölj.

Idag tränade vi fjärrdirigering och fram tills vi kommer upp till sex-sju meters avstånd gör Fixa riktigt snygga ställanden ifrån sitt. Dvs hon ställer fram även högertass ordentligt. När jag kommer ut på 8-10 meter kommer de smygande rörelserna och de fuskiga ställandena tillbaka. Det är bara att jobba vidare. Igår kväll fick Nell agera störning när vi tränade fjärrdirigering inomhus. Hon fick stå precis bakom Fixa och tjoa och klappa i händerna. Hon sprang även runt Fixa medan vi tränade. Fixa blev helt klart störd, men när hon hade fattat grejen gjorde hon skiften fint trots Nell.

Idag jobbade vi även vidare med Z:at. Stadga i stå och sitt. Blicken framåt trots att jag är bakom henne osv. Och så avslutade vi med en liten minikedja av momentet. Två skiften, stadga och transporterna i z:at. Gick ok. Sist men inte minst så tränade vi långsam marsch med externbelöning i skål (tack Marie för tipset på förra talanglägret) . Av någon anledning vinglar hon mindre när hon får externbelöning här. Vi har lång väg till målet när det gäller långsam marsch, men nu är vi igång och tränar iallafall.

Och så till dagens moment, Rutan. Rutan är ett av Fixas bättre moment som vi brukar få bra betyg på på tävlingar. Efter min intensivträning av stadgan i Rutan i höstas så har Fixa blivit lite grund i Rutan. Det ska vi jobba på så hennes fina djupare ingångar i rutan kommer tillbaks. Det vi också behöver träna på är avslutningen av rutan. Dvs inkallningen,ingången till sidan och det avslutande fotgåendet. Det har vi nästan inte tränat nåt på alls, men nu finns det tid att ta tag i det. De sista tävlingarna har ju Fixa låtit när jag har kallat in henne från rutan, och de sista stegen frittfölj blir inte snyggt alls. Onödiga minuspoäng helt enkelt.

Imorgon blir det ingen lydnadsträning för då sak jag till Yasuragi på Värmdö med Peder. Ska bli mysigt, och så tårta med kidsen när vi kommer hem på kvällen.
Tjingeling!

1 kommentar:

Anonym sa...

å va roligt! jag kommer gärna med! kanske nästa vecka?