onsdag 18 januari 2012

Hitta lugnet!
Födelsedagen blev lyckad. På dagen var jag och Peder på Hasseludden Yasuragi och badade och bastade och åt gott. På kvällen blev det tårtkalas hemma med familj. Nell och Molly hade gjort presenter och pyntat hej vilt! De tyckte nog att födelsedagen var minst lika rolig som jag. De är verkligen fina som anstränger sig så för att göra mig glad! Underbara ungar. Av mina föräldrar fick jag en hel del badgrejer, bla badrumsmattan på bilden. Det blev så fint i vårt lilla badrum med den rosa lurviga mattan tycker jag. Nell tyckte att den var så skön att hon helst hade velat sova på den istället för i sin säng.

Efter gårdagens utsvävningar blev det en proteinsmothie till lunch. Rätt gott faktiskt och framförallt går den snabbt att göra. Imorgon är det träning i Knivsta igen. Den här gången får jag sällskap av både Jenny och Johanna. Kul! Imorgon blir mitt mål att hitta lugnet. Det här är första träningspasset med andra sedan innan uppehållet. Fixa kommer tycka att det är hel-lajbans att träffa våra kompisar igen, och hon kommer bli speedad av att bara ha dem i närheten.

Målet med morgondagens träning blir att hitta lugnet i Frittfölj, fjärrdirigeringen och i diverse stadgeövningar. På detaljnivå ska vi jobba vidare med långsam marsch, sitt till stå och ligg till sitt i fjärren samt stadgan i z:at. Rapport kommer imorgon!

Nästa moment jag ska skriva några ord om är Inkallningen. Det är ett sånt där mellanmoment för oss. Vi har fått en hel del 8,5:or och 9:or i betyg. Vårt problem har varit att Fixa ligger väldigt oroligt när jag lämnar henne. Det har jag löst genom att Fixa nu får ligga med hakan i backen precis som på platsliggningen. Vi ska jobba vidare med att Fixa verkligen ligger kvar med huvudet nere, även när hon är uppe i varv. Ställandet kan alltid förbättras. Jag ska lägga mycket krut på att belöna/fela själva inbromsandet, dvs inte vänta tills hon har stannat helt. Jag måste dessutom bli bättre på att bedömma när jag ska säga kommandona så att Fixa verkligen hamnar i jämnhöjd med markeringarna.

Tjingeling!

2 kommentarer:

Åsah sa...

Jag har pratat med Jenny.. Kan inte komma imorgon men kommer nästa vecka! Det blir kul!!

Katarina sa...

Vad kul Åsah, då ses vi då!