torsdag 12 januari 2012

Lyx men dyrt!
Idag fick jag en lyxig start på vår träningssäsong. Två timmar i en inomhushall själv! Dyrt så det blir inga fler gånger själv, men garanterat tillsammans med andra för Perfekta tassars hall i närheten av Knivsta var jättebra! Det är inte varmt, men stort, ljust och torrt! Idag hade jag faktiskt inte någon ordentlig plan för vår träning utan eftersom det var det första ordentliga passet efter vilan så kände jag mest efter hur Fixa kändes och hur momenten såg ut efter uppehållet. En het hund hade jag med mig idag, men inte ett pip sa hon!

Extra fick också vara med på ett hörn och träna platsliggning och sitt i grupp. Världens gladaste retriver! Till nästa gång i hallen ska jag ha skaffat störningsskivan med kommendering, den blir toppen att ha där. Ochpå sportlovet är vi ett gäng som har hyrt hallen ihop och ska träna ännu mer störningsträning. Vittring vid människor, folk bakom fjärren och framför vittringen. Applåder på fel ställen och så vår akilleshäl, kommendering. Känns som vi har en rolig säsong framför oss!

Vi testade vittringen idag också, för första gången på över en månad, det gick helt ok men det blev något omtag på vägen in. Omtagen kommer ofta efter ett träningsuppehåll. Fokus i vittringen framöver kommer att vara dels på att inte göra omtag, men också att jobba upp Fixas tålamod. Att jobba med många pinnar, pinnar som ligger väldigt tätt, pinnar som ligger väldigt långt ifrån varandra, pinnar på rad och pinnar huller om buller. Att träna vittring i svåra miljöer och med främmande människor nära pinnarna ska jag också försöka få till.

Vilken dag jag har haft idag förresten. Det var länge sen jag fikade med två härliga kompisar samma dag. Tack Lottie och Jenny för att ni gjorde min dag så mysig.
-Hoppas du kommer igång med hunderiet ordentligt igen nu Lottie!
-Jenny, vad kul vi ska ha i vår!

Tjingeling!

2 kommentarer:

maria sa...

Åh, hallen är jättefin - och jag håller med det känns jättelyxigt att kunna träna där. Jag har tur för vår klubb har hyrt två timmar i veckan för agilityträning. Vi springer oss varma :-)
Kul att läsa om din lydnadsträning - det är inspirerande! Ha de bra!

Sofia sa...

Åhå! Vilken härlig lyx att unna sig!