söndag 15 januari 2012

Snart slut på helgen!

Jag har haft en riktigt slö helg, skönt. Igår var Peder och hundarna ute i skogen hela dagen och jag var i stan och shoppade alldeles själv. Jättemysigt. På eftermiddagen blev det lite stadga och fjärrdirigeringsträning och sen blev det popcorn, nyttiga chokladbollar och gladiatorerna

Gladiatorerna är Nells absoluta favoritprogram. Hon tycker att det är jätteläskigt och ruskigt spännande. Chokladbollarna är förresten jättegoda. Det är inga bantningsbollar utan några kalorier, men de är goda och nyttiga och man slipper få en sockerchock!

3 dl mandlar (mals med mixerstav)
3 msk kakao
8 dadlar (hackas)
1 skopa proteinpulver (kan uteslutas)
3 msk kokosolja (virgin)

Blanda, rulla i kokos och ät! Mumsigt och lika lätt som vanliga chokladbollar.

Nästa vecka fyller jag år. Peder och jag ska till Hasseluddens Yasuragi en sväng och på torsdag ska jag Jenny och Johanna till Knivstahallen igen. Hoppas störningsskivan har hunnit komma tills dess.

Så till dagens moment. Dirigeringsapportering. På många sätt ett bra moment för Fixa. Hon brukar ha bra fart, bra gripanden, bra ingångar och vi har nästan helt fått bort omtagen. Konskicket måste jag ständig jobba med för att det inte ska bli lite långsamt de sista stegen, och för att Fixa ska springa rakt ut till konen. Under en period körde vi mycket "rundakonen-träning" vilket kan vara jättebra, men för Fixa ledde det till att hon började tänka för mycket i cirkel. Hon springer inte rakt ut till konen utan i en svag båge. Så den träningen har vi slutat med och gått över till bollkast när hon springer ut mot konen och när hon snabbt ställer upp sig efter konen. Fixa behöver inte ställa upp sig exakt klockan tolv utan målet är att hon ska kunna vinkeln kon-apport och klara att ta rätt oavsett hur hon själv står.

Fixa springer alltid in till konen med konen på höger sida. Ofta står hon riktad lite mot höger apport. Det leder till att hon inte ska göra samma rörelse när hon ska springa mot vänster apport som när hon ska springa till höger. Målet är att Fixa ska lära sig skillnaden på rörelsen mot höger och vänster så att hon själv ska rikta sig rätt när hon hon kastar sig ut mot apporten.

Mot vänster apport säger jag "vänsterapport" snabbt, som i ett ord. När Fixa ska mot höger säger jag först "höger" och sen efter nån tiondelssekund när hon har hunnit rikta sig rätt, "apport", eller ja det är det som är målet i vår iallafall.

Tjingeling!

Inga kommentarer: