fredag 13 januari 2012

Ståååååå!
Hmm, stadga det är inte en av Fixas starkaste sidor precis. Däremot brukar apporteringsmomenten fungera väligt fint. Idag tänkte jag lista de fem delar/detaljer som står överst på vår "förbättra lista", och även lista fem delar som jag känner mig relativt nöjd med. Allt utan inbördes ordning.

Förbättralistan
1.Fixas ljud i fritt följ
2.Långsam marsch-hon går snett och vinglar
3 Stadgan i Z:at, helst med blicken framåt fastän jag är bakom.
4 Avslutningen av rutan, dvs inkallningen där hon kan låta och det avslutande friaföljet som inte är snyggt.
5. Skiftena i Z:at. De fungerar på detaljnivå, ibland på momentnivå, men oftast inget vidare i en kedja.

Nöjd listan
1. Fixas attityd! Att hon tycker att det är så kul.
2. Gripandena i apporteringen
3.Vittringen börjar känna betydligt säkrare nu.
4.Farten i apporteringsmomenten.
5. Att Fixa inte blir låg i stökiga miljöer.

Puh, vad svårt det var. Att hitta fel är ju lätt, men att rada upp sånt jag är nöjd med var värre. Det måste jag jobba på, att inte bara se felen...
Testa själv, vad är era svagheter respektive styrkor?

Om jag kör elitmomenten baklänges så är jag nu framme vid momentet hopp över hinder och mina tankar kring det. Hoppet är ett av våra bästa moment. Fixa brukar ha bra fart, bra gripande och bra ingång. Ibland kommer det ett avslutningsgnäll när jag ska ta apporten, och på några tävlingar har inte Fixa velat släppa apporten. Jag kommer inte lägga någon speciell fokus på hoppet de närmsta veckorna. Det är viktigt att jag kommer ihåg att i stort sätt aldrig belöna Fixa i slutet av detta moment. Vill jag belöna efter hoppet så ska vi göra en transport först.

Inga kommentarer: