måndag 13 februari 2012

Pälspanik!

Ibland blir det för mycket även fast jag är en hundgalning. För mycket hår överallt. Tjejerna förklarar glatt för sina kompisar att om man tappar nåt på golvet hos oss, då är det fullt med hår när man plockar upp det. På något sätt kommer de nytvättade kläderna ut ur tvättmaskinen med hundhår på sig, och när tjejerna badar då blir det hundhår i badkaret.

Nu har båda hundarna bestämt sig för att börja fälla samtidigt, och det märks! Tussar med hår överallt fastän vi dammsugade i förrgår. Hundhår på soffans kuddar och plädar. Hundhår på matbordet, hundhår i sängen. Varför kan ingen avla fram en bordercollie som inte fäller? Det vore nåt det!

Och varför har folk städhjälp som inte har hundar? Och vi har hundar men ingen som hjälper oss att städa, stackars oss;-) Jag menar utan hundar blir det ju inte smutsigt på samma sätt. De drar in grus och skräp större delen av året, tikarna löper och Fixa och Extra ser alltid till att inte löpa det samtidigt. Hår, hår överallt, i chokladbollarna, i smöret, på tvålen, och till och med snön på tomten är full med svarta hundhår för tillfället, men det är ju ett mindre problem. Sånt är livet!

2 kommentarer:

Sofia sa...

Det är tur att det är under begränsade perioder. Och det är lite skönt när de fäller samtidigt snarare än efter varandra. Det kortar tiden i alla fall.

Men annars, jag håller med. Det är hundhår överallt. T om på tandborsten ibland. =)

Johanna sa...

Haha allt stämmer! Hår överallt, spec när solen skiner ;)